Cuba a înregistrat al treilea eşec major în restabilirea energiei pe insulă, oamenii încă nu au electricitate

Sursa foto: Norlys Perez

Eforturile Cubei de a restabili alimentarea cu energie electrică pe insulă au fost întrerupte pentru a treia oară, sâmbătă seara, au declarat autorităţile cubaneze cu puţin timp înainte de miezul nopţii, lăsând milioane de oameni fără electricitate şi ridicând noi întrebări cu privire la viabilitatea planurilor guvernului de a restabili serviciile de electricitate, transmite Reuters.

Reţeaua electrică naţională a Cubei a cedat prima dată vineri, în jurul prânzului, după ce cea mai mare centrală electrică de pe insulă s-a oprit. Reţeaua a căzut din nou sâmbătă dimineaţa, potrivit mass-mediei de stat. Până seara, autorităţile au raportat unele progrese în reluarea alimentării cu energie, înainte de a anunţa că reţeaua s-a prăbuşit din nou.

”În această seară, la ora 22:25, deconectarea totală a sistemului electro-energetic naţional a avut loc din nou”, a declarat compania electrică Havana Electric pe Telegram, sâmbătă seara târziu.

Postarea a fost ulterior eliminată din fluxul de pe platforma Telegram a companiei. Nu a fost clar imediat de ce a fost eliminată postarea, dar milioane de oameni erau încă fără curent duminică dimineaţa.

Ministerul Energiei din Cuba a declarat la scurt timp după postarea Havana Electric că lucrează la restabilirea serviciului, adăugând că o altă deconectare” a avut loc în ”sub-sistemul vestic”, care include capitala Havana.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: