Veste CRUCIALĂ pentru România. Proiectele, selectate pentru reactoarele nucleare: „Pe radarul marilor investitori”

Sursa foto: nuclearelectrica

România are două proiecte selectate în prima evaluare a Alianţei Industriale Europene pentru SMR-uri, dintr-un total de nouă proiecte europene pentru reactoarele nucleare ale viitorului, o performanţă cu care trebuie să ne mândrim, a anunţat, duminică, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Potrivit Ministerului Energiei, această reuşită marchează un pas important în consolidarea poziţiei României ca lider regional în domeniul energiei nucleare.

„Săptămâna asta au făcut înconjurul lumii știrile legate de angajamentul giganților IT care investesc în reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) — energie curată, produsă în bandă, pentru centre de date. Consumul de energie al centrelor de date, în contextul dezvoltării inteligenței artificiale, va crește exponențial.

România ține pasul cu aceste evoluții și, prin ceea ce am făcut în ultimii ani, ne poziționăm ca lider în sectorul nuclear civil. Avem tradiție din anii 70, avem profesioniști, dar avem și curajul asumării celor mai noi tehnologii. România este deja pe radarul marilor investitori în centre de date. Vestea bună vine de la Bruxelles, care recunoaște eforturile noastre.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: