Marcel Ciolacu mută Agenția Antidrog la Ministerul Sănătății: Trei afișe și două broșuri expirate nu înseamnă prevenție

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu și-a prezentat duminică, 20 octombrie, „Proiectul de Țară” pentru alegerile prezidențiale și a vorbit și despre problema dependenței de droguri din rândul tinerilor. „Mi-am dat seama că abordarea de până acum a fost total greșită”, a afirmat liderul PSD.

 

„Vreau să atacăm direct și o altă problemă gravă – cea a drogurilor! Nu mai merge cu jumătăți de măsură! Dacă închidem ochii, nu înseamnă că problema nu există. Am discutat, în ultimele luni, cu mulți tineri – victime ale acestui flagel. Am vrut să înțeleg, direct de la ei… Și… mi-am dat seama că abordarea de până acum a fost total greșită. Pedeapsa nu rezolvă dependența, ci tratamentul. Iar trei afișe și două broșuri expirate nu înseamnă prevenție. A venit timpul ca acești tineri să simtă, cu adevărat, că au pe cineva de partea lor. Cineva care să nu-i judece și să nu-i izoleze, ci să-i ajute să se vindece”,a transmis Ciolacu.

Acesta a anunțat că un prim pas în lupta împotriva drogurilor va începe „prin a transfera parte din Agenția Națională Antidrog la Ministerul Sănătății”.

„Pentru că acolo este locul ei! Poliția deja a început să prindă traficanții și să îi bage la pușcărie. Dar statul trebuie să aibă grijă de victime și să le redea șansa unei vieți normale”, a punctat liderul PSD.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că transferul componentelor de prevenție și consiliere ale Agenției Naționale Antidrog la Ministerul Sănătății este binevenit, având în vedere resursele umane disponibile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: