Pensii de 800 de euro și salarii de 2.600 de euro: Lista măsurilor asumate de Ciolacu dacă se instalează la Cotroceni

Sursa foto: Partidul Social Democrat

Candidatul PSD la prezidențiale, Marcel Ciolacu, și-a lansat, duminică, la Parlament, Proiectul de țară, „Calea Sigură pentru România”. Viziunea PSD pentru România este un  plan ambițios destinat să abordeze provocările economice, sociale și de mediu cu care se confruntă românii astăzi. Ciolacu propune pensii de 800 de euro și salarii de 2.600 de euro, dacă va ajunge la Cotroceni.

Partidul Social Democrat (PSD) a prezentat, duminică, planul de țară „Calea sigură pentru România”, un program ambițios destinat să îmbunătățească condițiile de trai ale românilor și să poziționeze România printre primele 45 de țări în privința dezvoltării umane și în primele 30 în ceea ce privește calitatea vieții până în anul 2029. Marcel Ciolacu, liderul PSD, subliniază că aceste măsuri sunt esențiale pentru creșterea nivelului de trai și consolidarea clasei de mijloc.

Unul dintre pilonii centrali ai programului propus de PSD este reducerea impozitelor și taxelor pentru salariații cu venituri mici și medii. PSD propune o scădere a impozitelor cu până la 5 puncte procentuale pentru salariile brute sub 5.700 de lei, ceea ce ar însemna un impact pozitiv asupra puterii de cumpărare a românilor. Această măsură va fi aplicată progresiv, ținând cont și de numărul de copii ai angajaților, pentru a oferi un sprijin suplimentar familiilor.

De asemenea, PSD vizează creșterea salariului mediu brut la 2.600 de euro pe lună până la finalul anului 2029 și a salariului minim brut la 1.300 de euro. Conform estimărilor, acest obiectiv ar putea duce la crearea a cel puțin 1,5 milioane de contracte de muncă cu o valoare netă de peste 1.500 de euro pe lună, consolidând astfel clasa de mijloc din România.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: