Lasconi se face de râs: nu cunoaște nici impozitele din primăria pe care o conduce

Elena Lasconi, sursa foto: Facebook

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, s-a făcut de râs într-o conferință de presă, demonstrând că nu are nici cunoștințe elementare de fiscalitate. Aceasta nu știe ce taxe și impozite plătesc cetățenii, chiar dacă este primar din 2020.

Elena Lasconi a demonstrat de multe ori că nu știe să facă politică și nu îi poate ajuta pe cetățeni atât timp cât nu cunoaște legislația și Codul Fiscal. Dar de data aceasta, Lasconi a arătat că nu știe nici măcar ce se întâmplă în primăria pe care o conduce de 4 ani.

Lasconi a fost întrebată de jurnaliști care este decizia USR referitoare la impozitul global pe gospodărie. Candidata USR a fost blocată cu această întrebare și a vorbit despre impozitul pe clădiri, care este un alt impozit, complet separat de cel pe gospodărie.

Jurnalist: Aș vrea să vă întreb, în spațiul public se discută despre impozitul global pe gospodărie, este un subiect apărut recent. Surse guvernamentale spun că se va discuta de anul viitor în noul parlament. Care este poziția USR-ului, să ne spuneți dumneavoastră, vă rog.

Elena Lasconi: Ăăăăă, da, eu nu. Și de când sunt primar, impozitele, dacă vă referiți la impozitele pe clădiri și terenuri ale oamenilor, nu, dar pe partea economică noi susținem cota unică, sută la sută.

Jurnalist: Impozitul global pe gospodărie.

Elena Lasconi: V-am comunicat.

(Cristina Prună, alături de Lasconi, aprobă din cap, semn că nici ea nu știe ce este impozitul global pe gospodărie, chiar dacă se dă expertă în economie).

Jurnalist: Ne-ați spus despre clădiri. Asta înseamnă veniturile familiilor.

Elena Lasconi: Mulțumesc frumos, mersi! (răspunde ironic)

Răspunsurile Elenei Lasconi pot fi urmărite în video-ul de mai jos, la minutul 31.

Impozitul global pe gospodărie

Impozitul global pe gospodărie nu are nicio treabă cu clădirile, așa cum crede Lasconi, ci este o declarație privind veniturile dintr-o familie. Acesta a fost introdus în 2017, pe vremea guvernării Dragnea. În funcție de această declarație, statul oferă anumite deduceri fiscale.

În campania pentru alegerile prezidențiale, Elena Lasconi vorbește despre reducerea taxelor și impozitelor. Dar ce încredere pot avea cetățenii într-un politician care nici măcar nu știe ce impozite există? Totodată, această greșeală pe care a făcut-o Lasconi este imaginea USR-ului: un partid care încă n-a învățat diferența dintre taxele pe salariu și contribuțiile pe care le plătesc cetățenii pentru a beneficia de asigurare de sănătate și pensie.

Lasconi este doar un primar dintr-un oraș mic al României, care se pierde în fiecare discuție importantă despre viitorul țării. În ultimii 4 ani, nu a învățat nimic despre legislația și fiscalitatea din România. Dacă un politician nu are cunoștințe de economie politică atunci îi este imposibil să ajute cetățenii, pentru că politica depinde de banii pe care îi gestionează statul, nu de sloganurile electorale.

Campioana gafelor

Cu fiecare interviu, Elena Lasconi ne arată că nu are cunoștințe politice și poate transmite doar mesajele pe care i le scriu consilierii săi. Candidata USR nu are opinii, inițiative sau poziționări politice. Când este scoasă din zona de confort comite gafe memorabile.

Într-un interviu despre politica externă, Lasconi nu a știut să spună ce țări trimit militari NATO în România și a uitat chiar de Statele Unite ale Americii, cei care au cel mai mare contingent militar în țara noastră.

Jurnalista: Câte trupe străine avem în România?

Lasconi: Da, avem doar o singură trupă de luptă și avem din Franța, din Anglia și cred că cam atât, nu știu dacă nu cumva și din Italia am avut, dar nu, cred că e vorba de…

Jurnalista: Mai avem și din Statele Unite, care sunt cei mai mulți.

Lasconi: Păi din Statele Unite… da, bineînțeles (n.r. – râde). De când s-a făcut la Deveselu.

De asemenea, Lasconi a declarat că Turcia ar fi cea care nu ar lăsa să treacă vapoarele din zona Ucrainei, după ce tocmai Turcia a fost cea care a mediat acordul Rusia-Ucraina privind transportul maritim de cereale.

„Rolul Turciei este unul foarte important, că în momentul de față nu lasă să treacă vapoarele din zona Ucrainei. E foarte important, exact cum vorbesc despre noi că suntem un factor de stabilitate, și eu consider că rolul Turciei este foarte important. Nu aș putea să zic în detaliu, ce scrie”, a declarat Lasconi.

Autor

  • Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: