Galaţi: 52 de localităţi fără curent, după furtuna de duminică seara

isu vijelie
foto: captura video

În Matca au fost afectate 10 hectare de solarii, 6 acoperișuri, totalul apelurilor în Dispeceratul 112 fiind de 126.

La ora 20.00, Electrica transmitea că un număr de 52 de localități au rămas fără curent electric, în total peste 4400 de consumatori afectați, scrie Monitorul de Galaţi.

La Ghidigeni, sunt 30 acoperișuri degradate și mai mulți copaci căzuți pe drumuri, respectiv cabluri electrice.

Pe fondul fenomenelor meteo periculoase care s-au manifestat în ultimele ore, precum şi a Codului Portocaliu de instabilitate atmosferică, cu cantităţi de apă de 40-50 l/mp, ISU Galaţi a dispus activarea Grupării Operative la nivelul instituţiei şi mărirea capacităţii operaţionale pentru Detaşamentele de pompieri Tecuci şi Galaţi.

100 de pompierii au acţionat în localităţile afecatate de fenomenele meteo, în municipiul Tecuci fiind necesară degajarea a peste 40 de copaci căzuţi pe carosabil, afectate trei maşini, trei acoperişuri şi numeroase fire electrice. De asemenea, pompierii militari intervin cu mijloacele specifice de intervenţie pentru evacuarea apei din cele şase străzinundate în Tecuci.

Momentan sunt înregistarte 20 de localităţi fără energie electrică total sau parţial. Este cazul, de exemplu, în Tudor Vladimirescu, Fundeni, Nămoloasa, Lieşti, Iveşti, Barcea şi Târgu-Bujor. La Matca de exemplu, sunt câteva acoperişuri deteriorate, stâlpi electrici şi solarii rupte.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: