Primul pe lista partidului lui Geoană este un controversat afacerist imobiliar de origine belgiană

sursa: facebook

Primul pe lista pentru Camera Deputaților a partidului România în Acțiune, filiala Brașov, este un controversat afacerist imobiliar, Jean Pierre Clementt Vanhoutte. Acesta a reușit să obțină o întreagă clădire în centrul istoric al Brașovului convingându-i prin diverse metode pe chiriași să plece, pentru a putea el să cumpere, a acuzat directoarea RIAL, Elena Chirilă Buga.

Unul dintre cei mai cunoscuți beneficiari ai afacerilor imobiliare cu patrimoniul Brașovului este omul de afaceri belgian Jean Pierre Clementt Vanhoutte, care deține alte 15 firme în Brașov și în localități din împrejurimi, precum Halchiu și Harman. Acesta a reușit să obțină o întreagă clădire în centrul istoric al Brașovului convingându-i prin diverse metode pe chiriași să plece, pentru a putea el să cumpere.

„10.000 de euro i-a promis doamnei Mailat că să plece și 5.000 de euro doamnei Olaru”, a declarat o chiriașă.

Vanhoutte deține peste 40 de imobile în Brașov, unul dintre chiriașii vizați afirmând că acesta se laudă că „are afaceri cu Primăria și cu Scripcaru la un nivel impresionant”. Scripcaru a fost reales recent pentru al 5-lea mandat.

„Prefer un popor primitor, pe interes, decât un popor neprimitor și tot pe interes”, a declarat Vanhoutte într-un interviu pentru o televiziune locală.

George Scripcaru este responsabil de dispariția din patrimoniul orașului a peste 2000 de imobile, în timpul mandatelor sale, a acuzat directoarea RIAL, Elena Chirilă Buga, în urmă cu câteva luni. RIAL este compania municipală care administrează ce a mai rămas din patrimoniul imobiliar al Brașovului.

Citește mai multe AICI. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: