Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că actuala coaliţie de guvernare nu mai are un rol relevant în ceea ce priveşte pragul de impozitare pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM). Ciucă e de părere că modificarea pragului de impozitare ar duce la desfiinţarea altor locuri de muncă, motiv pentru care PNL susţine „menţinerea pragului fără niciun fel de altă condiţionalitate”.
„Atunci când s-a scăzut pragul de la un milion la cinci sute de mii de euro, s-au desfiinţat 210.000 de IMM-uri. Desfiinţându-se 210.000 de IMM-uri au dispărut cel puţin 210.000 de locuri de muncă, pentru că la vremea respectivă IMM-urile puteau să funcţioneze cu un singur angajat. În momentul de faţă obligativitatea este să aibă cel puţin doi angajaţi. O astfel de măsură care să ducă la desfiinţarea a sute de mii de microîntreprinderi va duce de la sine şi la pierderea a sute de mii de locuri de muncă, ceea ce, din perspectiva noastră, dacă este să comparăm care sunt efectele, consecinţele şi care sunt beneficiile menţinerii pragului, optăm pentru menţinerea pragului fără niciun fel de altă condiţionalitate”, a afirmat Nicolae Ciuc sâmbătă.
Preşedintele PNL afirmă că în opinia sa actuala coaliţie nu mai are un rol relevant în ceea ce priveşte pragul de impozitare pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
„Oricum, coaliţia de acum nu mai are relevanţă pe această decizie”, spune Ciucă întrebat dacă au existat discuţii în cadrul coaliţiei pe subiectul pragului de impozitare pentru IMM-uri.
Comisia Europeană solicită ca pragul pentru încadrarea la impozitarea pentru microîntreprinderi să fie redus de la 500.000 de euro pe an în prezent la pragul de TVA, de 88.500 euro pe an.
Regimul microîntreprinderilor face parte din jalonul 206, care este inclus în cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproape 2,7 miliartde euro, şi rămâne încă în discuţie cu Comiisa. Acest jalon vizează revizuirea Codului fiscal ”în vederea reducerii graduale a ariei de aplicabilitate a regimului special de taxare pentru microîntreprinderi. Reducerea dispoziţiilor speciale îhttps://ziare.com/economie/pnrr/ncepe în T1 2023 şi este finalizată până în T4 2024”, arată jalonul respectiv din PNRR.
Pentru mai multe informații citește AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News