Sociologul Alfred Bulai: Trăim o degenerare morală în România

Alfred Bulai

Invitat luni la emisiunea Puterea Știrilor, sociologul Alfred Bulai a comentat împreună cu moderatoarea emisiunii, Marinela Angheluș, prestația trapper-ului Gheboasă pe scena festivalului Untold, cea care a încins internetul.

Printre cei care au urcat pe scena UNTOLD 2023 a fost și Gheboasa, iar tinerii care au fost în public au arătat că-i știu versurile, apreciate de mulți comentatori ca fiind extrem de vulgare.

Marinela Angheluș a punctat faptul că în mulțime erau și mulți minori.

Sociologul a remarcat că astăzi se acționează sub principiul „Vino în mulțime!”, în opoziție cu ceea ce generațiile de adulți de astăzi erau îndemnați să facă și anume să se individualizeze „Cândva, ideea era să ieși din mulțime!”.

Bulai consideră că responsabilitatea a ceea ce se petrece la festival este de competența celor care organizează festivalul UNTOLD, primărie și nu numai.

„Este o încălcare a normelor de conduită elementare, mesajul transmis ar trebui să fie sancționabil, iar responsabilitatea e la cei care au permis, au aprobat (n.r. festivalul și prestațiile), respectiv la autorități.”

Pentru a-și întări spusele, sociologul a venit cu exemplul copiilor care spală parbrize în intersecțiile bucureștene, sub ochii poliției care nu ia nicio măsură.

Prezența minorilor la festival, potrivit lui Alfred Bulai, este o responsabilitate pe care o au părinții și tutorii lor, și totodată opinează: „Nu dau sfaturi părinților. Apoi, e dreptul fiecărei generații să aibă parte de nebuniile ei. Dar acolo se bea, sunt droguri …”

În legătură cu măsurile care trebuie luate, invitatul Marinelei Angheluș mai spune că autoritățile sunt zero barat la capitolul control și aplicarea legii și crede că înainte de a se lăuda că ies din normele de organizare a unui festival de asemenea dimensiuni, unde „sunt multe riscuri legate de o astfel de manifestare”, mai bine ar acționa responsabil.

„Primarul se laudă, și alții ca el, dar nu e în cadrul legislativ.”

Alfred Bulai nu crede că la un festival precum UNTOLD nu este despre tinerii din România, ci doar despre „niște tineri”, „produsul societății în care trăim”. Din punctul său de vedere, „trăim o degenerare morală în România”.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: