Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim pe economie: Se intră pe traseul salariului minim european

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că salariul minim din România va crește, de la 1 ianuarie 2025, la 4.050 de lei și astfel se va intra în zona salariului minim european.

”El are o aplicare de la 1 ianuarie. El este hotărât, este 4.050 de lei, așa cum a fost hotărât împreună cu sindicatele și cu patronatele.”, a spus Marcel Ciolacu.

Prin această măsură România va intra pe traseul salariului minim european, respectând directiva care prevede că această valoare trebuie să se încadreze între 47% și 52% din salariul minim european, iar România va atinge 47%.

În România, aproximativ 760.000 de angajați primesc salariul minim brut garantat, ceea ce reprezintă 13,9% din totalul angajaților activi. Suma de 4.050 de lei reprezintă 47% din salariul minim european.

Guvernul Ciolacu a convenit să fie menținută scutirea de taxe pentru cei 300 de lei din salariul minim pe economie.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL