Cum să eviți capcanele online în timpul Black Friday 2024. Sfaturi pentru a nu te lăsa păcălit de reducerile false

Sursa foto: Freepik

Black Friday 2024 se apropie cu pași repezi, promițând reduceri spectaculoase și oferte tentante în întreaga lume online. Însă, în această perioadă de frenezie a cumpărăturilor, capcanele și fraudele online sunt la fel de prezente ca și reducerile.

Într-un raport publicat anul trecut, Kaspersky a dezvăluit cele mai mari amenințări cibernetice legate de cumpărăturile online, în perioada premergătoare Black Friday.

Conform datelor, în 2023 au fost înregistrate peste 13 milioane de atacuri de tip phishing legate de cumpărături online, în care escrocii imitau platforme de shopping populare, branduri de lux și magazine de gadgeturi.

Cele mai frecvente scheme implică magazine false în care oamenii plătesc pentru produse pe care nu le primesc niciodată. În acest context, iată cum să eviți capcanele online în timpul Black Friday 2024.

Cum să recunoști site-urile nesigure și să te protejezi de fraude online

Când faci cumpărături de Black Friday, te vei trezi cu tot felul de oferte, mesaje, e-mailuri și reclame de la site-uri care promovează produse la prețuri extrem de mici. Fie că vorbim despre electrocasnice, gadgeturi, haine, încălțăminte sau cosmetice, adesea ofertele din Vinerea Neagră par prea bune ca să fie reale. Și ar trebui să știi că dacă ceva pare prea bun să fie real, de cele mai multe ori chiar așa este.

Iată cele mai frecvente semne care indică un site suspicios și câteva modalități prin care te poți proteja:

Nu da click pe un link încorporat într-un email. Aici nu vorbim despre companii sau retaileri la care te-ai abonat pentru a primi oferte exclusive, deși multe scheme ar putea să le folosească numele. Uită-te bine la cine trimite mesajul și dacă vrei să accesezi, copiază adresa și pune-o în browser.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: