Lasconi desconsideră rolul statului și învață românii să fenteze legea

Sursa foto: Facebook - Elena Lasconi

Candidatul USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, continuă să demonstreze că este cel mai puternic contracandidat al… Elenei Lasconi, după ce a făcut noi declarații controversate într-o dezbatere la Antena 3. Lasconi a demonstrat din nou că nu cunoaște prerogativele președintelui sau componența CSAT, aducând și noi acuzații la adresa sistemului de justiție. Mai mult, candidatul USR îi învață pe români cum să fenteze legea. În plus, Lasconi ar vrea recuperatori privați pentru creanțele României și ar vrea să preseze Austria să ne accepte în Schengen terestru arătând „pierderile investitorilor austrieci” – de fapt, unele dintre cele mai profitabile companii din România.

Atacul la justiție, recidivă în formă agravată

De altfel, nu este prima dată când Elena Lasconi lansează un atac la justiție. Anterior, ea a afirmat că acesta nu funcționează și că este influențat de privilegii politice. Lasconi a declarat că „justiția este mai mult despre privilegiile celor aflați în fruntea statului” și a susținut că instituțiile sunt politizate, menționând riscul fabricării de dosare.

Totodată, ea continuă să o sprijine pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, deși aceasta este trimisă în judecată pentru utilizare ilegală a fondurilor europene și conflict de interese, în contradicție cu inițiativa „Fără penali în funcții publice” promovată de USR.

Dacă în momentul de față vrei să fentezi legea în România… (…) Dar se poate. Legal!”

Elena Lasconi a venit și cu o lecție de cum să nu respecți legea. Intrebată dacă cuplurile de același sex ar putea, teoretic, să adopte copii în România, în ciuda faptului că nu există parteneriat civil recunoscut legal, aceasta a răspuns că acest lucru se poate, prin fentarea legii.

În momentul de față, cuplurile de același sex, care nu sunt recunoscute de lege prin parteneriat civil, pot să înfieze copii în România legal. Pentru că nimeni, atunci când se cercetează, atunci când vine Asistența Socială să cerceteze … Eu nu cunosc astfel de cazuri, dar poți să faci asta, pentru că nu te întreabă Asistența Socială dacă ești sau nu (femeie sau bărbat)”, a spus Lasconi în direct.

Elena Lasconi: Dacă în momentul de față vrei să fentezi legea în România…

Andreea Dumitrache (A3): Ne învățați cum să fentăm legea?

Elena Lasconi: Nu! Nu vă învăț asta! Dar se poate legal! Asta încerc să vă explic! Se poate legal dacă…”, a declarat candidatul USR.

Lasconi: banii României, recuperați de firme private pentru că statul nu e capabil

Lipsa de înțelegere a mecanismelor statului a ieșit din nou în evidență, în intervenția Elenei Lasconi. Candidatul USR la prezidențiale propune angajarea de recuperatori privați pentru ca România să obțină banii infractorilor condamnați, dar fugiți din țară.

Noi avem o propunere ca hoţii să nu ne mai facă cu mâna din fel de fel de destinaţii exotice pentru că s-a prescris fapta. Dacă statul nu e capabil să recupereze prejudiciile, atunci ar trebui să facă nişte privaţi asta”, a declarat Elena Lasconi.

Prezidențiabila USR vrea să le forțeze mâna austriecilor cu „pierderi” care sunt, de fapt, profituri uriașe

Candidatul USR la prezidențiale a declarat că ar vrea să le forțeze austriecilor mâna să ne accepte în spațiul Schengen terestru, folosind pierderile pe care le-ar avea firmele austriece din România.

Voi face presiune şi le voi arăta austriecilor care sunt pierderile pe care le au investitorii austrieci, cred că îi doare. Nu putem să mergem mereu cu capul plecat”, a declarat Lasconi.

Această noua gafă vine pe fondul necunoașterii relațiilor comerciale dintre România și partenerii europeni. În fapt, firmele austriece prezente în România sunt unele dintre cele mai profitabile companii din țară. Spre exemplu, OMV Petrom a avut în ultimii 3 ani un profit cumulat de peste 20 mld. lei, BCR – Erste Bank, aproximativ 10 mld. lei, Immofinanz câteva mld. lei, iar PORR Construct câteva sute de milioane de lei profit.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: