Camera Deputaţilor/Comisia juridică: Vot în aceleaşi secţii de votare la referendum şi la alegeri

Sursa foto: Nicuşor Dan

Deputaţii Comisiei de administraţie publică au dat, luni, raport favorabil cu amendamente proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, precum şi pentru unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional din 26 mai 2019.

Raportul va intra în plenul Camerei Deputaţilor marţi, urmând ca până atunci mai multe amendamente de tehnică legislativă să fie puse în acord la Comisia juridică.

La şedinţă a fost prezent primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Comisia de administraţie a fost sesizată cu raport comun, împreună cu Comisia juridică, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Preşedintele Comisiei de administraţie, deputatul Marius Budăi, a precizat că a fost solicitată procedură de urgenţă, proiectul de act normativ fiind adoptat de Senat. El a adăugat că Guvernul susţine adoptarea proiectului de lege.

Potrivit unui amendament al Comisiei juridice, dintr-un raport preliminar, adoptat luni de Comisia pentru administraţie, „în situaţia în care referendumul naţional sau local are loc la aceeaşi dată cu alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, alegerile pentru Preşedintele României, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European sau alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, după caz, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea ŤVOTATť, pe buletine de vot separate, prezenţa la vot fiind consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: