Croaţia va cumpăra tancuri Leopard din Germania şi le va da pe ale sale Ucrainei

Sursa foto: wikipedia

Croaţia va cumpăra până la 50 de tancuri Leopard 2A8 din Germania pentru a putea înlocui tancurile sale din era sovietică, pe care le va trimite la rândul său Ucrainei, a declarat ministrul croat al apărării după întâlnirea cu omologul său german, luni, la Berlin, relatează Reuters.

Prin achiziţionarea tancurilor Leopard 2 A8, Croaţia ar putea livra apoi Ucrainei 30 de tancuri de luptă şi 30 de vehicule de luptă pentru infanterie până la sfârşitul anului 2024, a declarat ministrul apărării Ivan Anusic, care a precizat că preţul noilor tancuri Leopard 2 A8 va fi redus cu valoarea financiară a livrării.

Într-o scrisoare de intenţie semnată de Anusic şi de ministrul german al apărării, Boris Pistorius, ambele ţări au convenit, de asemenea, să trimită Ucrainei piese de schimb şi muniţie din stocurile croate, cu sprijin financiar din partea Germaniei, care să fie utilizat la achiziţia de tancuri Leopard.

„Faptul că Croaţia lucrează cu noi la achiziţia comună de tancuri de luptă principale Leopard 2A8 consolidează Germania ca locaţie industrială şi asigură standarde comune în cadrul NATO”, a declarat Pistorius citat într-o declaraţie a Ministerului Apărării.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: