SMURD a acordat asistenţă de urgenţă pentru 1.700 de persoane în ultimele 24 de ore

112 SMURD
Sursa foto: X

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 1.800 de solicitări înregistrate la nivel naţional, iar 1.700 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea echipajelor SMURD.

„Pompierii salvatori din întreaga ţară au acţionat pentru stingerea a 94 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor şi limitând pagubele materiale potenţiale. Din totalul acestora, 57 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri), suprafaţa afectată fiind de peste 50 de hectare”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În nouă situaţii, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor rămase captive în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

Salvatorii au gestionat 273 misiuni pentru deblocarea sau salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii, inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase şi alte tipuri de intervenţii destinate protecţiei comunităţilor, notează Agerpres.

Pentru protecţia populaţiei, au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezenţa animalelor periculoase (urşi) în proximitatea comunităţilor din judeţele Argeş (1), Buzău (2), Harghita (10), Neamţ (1) şi Vâlcea (1).

„Pe lângă aceste situaţii, pompierii au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin derularea activităţilor specifice în zona de frontieră. Astfel, luni, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat 127 de pompieri şi 54 de mijloace tehnice”, arată sursa citată.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: