Marcel Ciolacu vrea o reformă administrativă de fond

Marcel-Ciolacu-Facebook
Foto: Marcel-Ciolacu-Facebook

România depinde de investiții și continuă seria de reforme în acest sens, dar este pe drumul cel bun, a spus Ciolacu la Aleph News, în emisiunea lui Ion Cristoiu.

„N-avem probleme în ceea ce privește securitatea alimentară. Nu avem datorită acestei stabilități politice create prin această coaliție, prin investiții directe. (…) România este într-un tren corect. Cu adevărat. România nu-și mai poate permite anumite excepții făcute și nu-și mai poate permite să meargă mai departe fără o reformă administrativă de fond”, a declarat premierul.

Ciolacu mai spune că este rândul României să fie „corectă” în ceea ce privește absorbția de fonduri europene, pentru că statul depinde de PNRR pentru dezvoltare.

Premierul spune că România este autonomă și că face singură regulile jocului.

„Nu mi-am pus niciodată o problemă că ar decide altcineva din afară. Acuma noi trebuie să fim corecți. Noi acum avem fonduri europene de aproximativ 75 de miliarde de euro în exercițiul financiar viitor. Noi avem ultimele luni din exercițiu financiar trecut și acest PNRR, cu cele două componente și granturi și și împrumuturi. Ai niște împrumuturi, totuși, la anumite dobânzi, rezonabil. (…) Contează acești bani, fiindcă România nu se poate dezvolta fără aceste investiții. Dar avem și foarte multe reforme. Multe dintre ele se suprapun cu reformele cerute pentru aderarea la OCDE”, a declarat oficialul.

Șeful Guvernului spune că Guvernul își asumă reformele, care vor începe îndată după publicarea OUG în Monitorul Oficial.

„Reformele încep imediat după ce va fi dată ordonanța de urgență. Termenele de implementare vor fi până în 2024”, mai spune Ciolacu.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: