Puiul românesc este la mare căutare pe piața din Europa.
”Anul acesta am finalizat 10 milioane de locuri de cazare (pentru pui n.r.), atât în reproducție, cât și în creștere. Vom produce cu 65 de milioane de pui mai mult, anul acesta, iar România a ajuns la 498 de milioane de pui. Avem grad de autosuficiență de aproape 160 – 170%. Cel mai căutat pui din Uniunea Europeană este puiul românesc. Franța și Italia mănâncă pui românesc pentru că este crescut cu 70 – 90% porumb. Este cel mai de calitate pui și am deschis piețe foarte importante și am discutat atât cu omologii din Italia și Franța, iar fermierii exportă pui românesc. Este cel mai calitativ din UE” afirmă ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în emisiunea DCNews.
EXCLUSIV Carne de porc din România, dar cu purcei importați din Germania pentru îngrășare. Ministrul Barbu dezvăluie haosul din ferme și amploarea lui în bani
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vorbit în cadrul emisiunii ”Interviurile DCNews”, moderată de analistul politic Bogdan Chirieac, despre producția de porc din România.
Barbu: În 2023 aveam două programe blocate, porc și pasăre în România, reproducție la porc și pasăre, pentru că (…) politica agricolă practicată în ultimul an a fost una haotică. De ce vă spun acest lucru?
Luam exemplu sectorul de porc din România. Toate fondurile europene au fost destinate fermelor de îngrășare. Nu au fost destinate aceste fonduri, practic, fermelor de reproducție. Fermierii pentru a popula o fermă de îngrășare achiziționează purceii din alte state, vorbim de Danemarca, Germania, Ungaria. Prețul pe purcel pe care îl importau fermierii era de 125 de euro.
Chirieac: Îl aduceau din Germania în România cu camionu`? Vezi aici mai mult
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News