Era de așteptat ca PNL să numească drept candidat la prezidențiale pe șeful partidului, cu atât mai mult cu cât acesta este președintele Senatului și a condus guvernul ca prim-ministru, a afirmat Remus Pricopie, într-o analiză în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
„Este absolut firesc ca șeful unui partid cu un background ca cel al domnului Ciucă să aibă curajul să-și asume această candidatură. Cred că în cazul liberalilor, nu în cazul președintelui Ciucă, au fost mult prea multe zvonuri netranșate legate de cine este candidatul. Trebuia să fie tranșat acest subiect cu mult timp înainte de mobilizare, de pornirea motoarelor”, a spus rectorul SNSPA.
Acesta a subliniat în continuare faptul că amânarea aceasta nu a ținut neapărat de Nicolae Ciucă, ci ține de un anume tip de cultură organizațională a Partidului Național Liberal.
„Spre deosebire de PSD, PNL e un partid mai puțin disciplinat, însă istoria electorală a liberalilor ne spune că au capacitatea de mobilizare. (…) Am văzut la alegerile europarlamentare, locale, apropo de cum se mobilizează partidul și de cât de importante sunt structurile din teritoriu. Am auzit zvonuri, în martie-aprilie-mai că PNL-ul va înregistra un rezultat catastrofal. Au obținut aproape 50% dintre primari. Acum, la fel, o să fie o catastrofă, să vezi ce procent mic o să ia PNL-ul la parlamentare. Eu cred că toate partidele își conservă în bună măsură opțiunea de vot de la locale”, a explicat Pricopie.
Într-adevăr, prezidențialele din 24 noiembrie vor influența parlamentarele din 1 decembrie, însă PNL reprezintă a doua structură politică din România, mai spune invitatul.
„Eu nu cred că PNL nu se va mobiliza pe ultima sută de metri, spre deosebire de USR și AUR, care nu au această infrastructură politică în teritoriu. Iar eu cred că PNL s-a mobilizat mai greu, dar de câteva săptămâni este la altitudinea de zbor”, a explicat Remus Pricopie.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News