Ce scria Călin Georgescu în cărțile lui: Despre apocalipsă, reptilieni și ieșirea din Matrix

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Georgescu, candidatul intrat în turul doi la alegerile prezidențiale, este autorul a două cărți: „Cumpăna României” și „Marea Renaștere. Ieșirea din Matrix”. Cercetătorul Iulian Bocai a scris despre ce a descoperit în ele, într-o recenzie cuprinzătoare. 

„Autorul lor și posibilul viitor președinte al țării vrea trei lucruri mari și tari:

  1. România să se scoată din organizațiile internaționale din care acum face parte, care o țin în sclavie. Uniunea Europeană este o organizație construită explicit pentru „distrugerea națiunilor”, FMI este o formă de control neoliberal al statelor marginale, Organizația Mondială a Sănătății o conspirație. Lumea lui Georgescu e una în care cineva controlează mereu ceva din umbră. Marile corporații și marile conspirații merg mână-n mână – când maleficele companii farmaceutice, când Soros (citiți „evreii”). Într-un colț al acestei lumi se plănuiește mereu câte o tragedie. Într-un interviu spune că criza refugiaților a fost provocată tocmai ca să schimbe identitatea etnică a Europei.În cartea din 2016, apocalipsa venea din lipsa de apă și mâncare conjugate. Acum, în cea mai recentă se caută „provocarea unor penurii alimentare și foametei”. În această logică, ne explică că făina de greieri este un plan al tehnoglobaliștilor de eliminare a agriculturii tradiționale, iar existența cărnii artificiale are ca „obiectiv ultim: fiecare fiinţă umană, fiecare dumicat de hrană, fiecare resursă şi fiecare produs alimentar de pe planetă să poată fi urmărit prin blockchain.” Ne spune apoi, nu fără legătură, cum toate aceste modificări ale dietei noastre conduc în cele din urmă la canibalism. De fapt, profesori occidentali deja recomandă canibalismul.
  2. Ca să se salveze de această conspirație a Noii Ordini Mondiale, România trebuie să se întoarcă spre sine și tradițiile sale. Genul ăsta de gândire politică respectă schema totalitară clasică, dacă nu v-ați prins deja: creezi, printr-o teorie a conspirației, sentimentul unei realități apocaliptice iminente și ceri puterea pentru a salva națiunea de la această criză fabricată. Națiunea română va fi salvată de la foametea viitoare prin întoarcerea la gospodăria tradițională, rurală. Această criză va fi „teribilă” – este, de fapt, „marea criză a lumii”. Aici intervine ecologismul creștin.Pentru Georgescu, țăranul român este salvatorul națiunii, poate chiar al lumii. Aceasta se întâmplă pentru că prin el lucrează Dumnezeu. Prin această legătură privilegiată cu divinitatea, țăranul roman va putea regenera continentul european, altfel epuizat spiritual. Va face acest lucru – și asta e partea cea mai dementă și mai interesantă – prin coalizarea producătorilor locali în cooperative agricole. Dar acestea nu sunt cooperativele comuniste, ci unele înălțate în spirit creștin, care nici măcar nu vor fi numite cooperative, ci „comuniuni economice”. Ele vor transforma satul românesc în adevăratul motor spiritual și economic al nației.
  3. Acest lucru nu poate fi realizat însă fără o întoarcere la valorile tradiționale. Valorile, se înțelege, trebuie să fie creștine. Ele trebuie să fie deopotrivă centrate în istoria profundă și patriotică a țării. În școală, elevii trebuie să-i imite pe Mihai Viteazul și Ștefan cel Sfânt? Cu ce? Nu aflăm. Poporul român se hrănește din „fluviul credinței strămoșești” și ține să-și apere „glia străbună”. De altfel, când vorbește despre oamenii de care are nevoie țara, nu spune „profesioniști”, ci „oameni ai gliei” sau „eroi ai neamului”.Toate discuțiile sunt foarte generale și mai degrabă lirice, așa că-i ia o vreme să ajungă la soluții ceva mai concrete. Când ajunge la ele, sunt ce te aștepți, căci primele trei cât de cât precise pe care le-am identificat în Cumpăna României sunt 1. canonizarea lui Mihai Viteazul, Valeriu Gafencu și Arsenie Boca. 2. interzicerea avortului. 3. trebuie „scoasă în afara legii manifestarea publică a homosexualității și orice propagandă în favoarea ei”.

Acest plan, care rămâne vag în ambele cărți, poartă numele de „apă, hrană, energie”. Românii au trăit decenii întregi cu iluzia că Occidentul ne-a salvat, dar de fapt ne-a îngenuncheat. Bogăția pe care ne-a oferit-o a fost iluzorie. Noi i-am dat mai mult decât ne-a dat el nouă. Ideile sale ne otrăvesc. Libertățile sale ne mint. Tehnologiile sale sunt dăunătoare.

Să-ți închizi granițele în fața Europei înseamnă, pentru Georgescu, să-ți închizi granițele în fața putregaiului neoliberal, care nu doar că nu este capitalist, ci este doar o prelungire a comunismului cu alte metode. Aceste realități au creat capitalismul global, care este însă nesustenabil. Lipsa lui de sustenabilitate se va vedea într-o prăbușire a lumii – această prăbușire trebuia să vină după el prin 2020.”, scrie Iulian Bocai.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: