Platforma TikTok transmite că nu a găsit, în ultimele săptămâni, dovezi ale unei operaţiuni de influenţă ascunsă, legate de alegerile prezidenţiale din România şi nici dovezi de influenţă externă, după cum relatează Paginademedia.ro.
„Deşi s-a afirmat existenţa a 5.000 de conturi false implicate în interferenţe electorale, investigaţiile noastre nu au găsit dovezi care să susţină aceste afirmaţii”, arată compania în scrisoarea sa, subliniind că „încă investighează”.
Un lucru foarte important: un oficial TikTok a precizat pentru Paginademedia.ro că „campania care a fost demontată de TikTok în luna septembrie avea legătură cu alegerile”, dar nu a precizat vreun candidat anume.
În declaraţia pentru Paginademedia.ro, compania a precizat: „Aceste relatări inexacte despre alegerile din România sunt înşelătoare, deoarece majoritatea candidaţilor şi-au creat o prezenţă pe TikTok, iar câştigătorii au desfăşurat campanii şi pe alte platforme digitale în afara celei noastre. Aplicăm în mod strict Regulile Comunităţii împotriva dezinformării legate de alegeri şi a comportamentului înşelător şi am colaborat proactiv cu Comisia Electorală pentru a lansa un Centru Electoral în aplicaţie, menit să ofere comunităţii noastre din România informaţii de încredere despre alegeri. Nu acceptăm reclame politice plătite şi solicităm tuturor să respecte Regulile Comunităţii, pe care le aplicăm în mod continuu”.
„În raportul nostru lunar privind Operaţiunile de Influenţă Ascunsă pentru septembrie, am dezvăluit că am întrerupt o reţea care viza publicul român, deşi aceasta era separată şi nu a jucat niciun rol în promovarea campaniei lui Georgescu”.
Deşi s-a afirmat existenţa a 5.000 de conturi false implicate în interferenţe electorale, „investigaţiile noastre nu au găsit dovezi care să susţină aceste afirmaţii”.
Joi, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit la ora 14.00, pe agenda şedinţei aflându-se „posibile riscuri la adresa securităţii naţionale generate de acţiunile unor actori cibernetici statali şi non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News