Școala Națională de Studii Politice și Administrative, publicația Calea Europeană, Institutul pentru Studiul Totalitarismului dar și eurodeputatul Cristian Terheș au trimis către Curtea Constituțională sesizări și cereri de anulare a alegerilor prezidențiale. De asemenea, procurorii cercetează posibile fapte de corupere a alegătorilor, infracțiuni informatice, spălare de bani, toate acestea legate de campania lui Călin Georgescu.
Dacă suntem atenți la discursul său, fără să acuzăm și să dăm verdicte, întrucât există procurori și judecători care fac acest lucru, Călin Georgescu se poziționează ca un trădător de țară, spune istoricul Bogdan Bucur.
„El este agent sau beneficiar al resurselor unei puteri străine care își dorește să scoată România de pe circuitul ei firesc. Circuitul acesta nu este un accident, noi nu suntem în NATO și în Uniunea Europeană din întâmplare. Pentru a aparține civilizației europene și pentru a face parte din Europa din punct de vedere instituțional, pentru asta au murit moșii și strămoșii noștri în cele două războaie mondiale, în Războiul de Independență. A fost crezul politic al acestei țări, începând cu renașterea națională, cu revolta lui Tudor Vladimirescu, cu revoluția pașoptistă și mișcările politice din veacul al XIX-lea pentru consolidarea statului… Tot timpul am privit către vest. Ceea ce încearcă să facă domnul Călin Georgescu este un act de trădare națională pentru că el încearcă să întoarcă această țară, prin mecanismele Moscovei, împotriva cursului ei natural, pe care l-am dorit de 200 de ani și pentru care luptăm de 200 de ani”, a afirmat istoricul, invitat în emisiunea Puterea Știrilor.
Prin urmare, dacă alegătorii săi sunt de bună credință, ar trebui să țină cont de istoria noastră. Susținătorii lui Călin Georgescu au confiscat ideea de patriotism, amestecând și modificând fapte istorice, spune Bogdan Bucur. Acesta dă drept exemplu mișcarea legionară, pe care votanții lui Georgescu o consideră un model de patriotism fără să fi citit, fără să știe cum s-au întâmplat lucrurile.
„Oamenii aceștia spun că patriotism înseamnă să împuști primul ministru al României, să faci asasinate politice, să-l iei pe Nicolae Iorga și Pe Virgil Madgearu de acasă, de la masă. Virgil Madgearu era la masă cu familia, a fost invitat să meargă la Chestura de Poliție pentru o simplă declarație. I s-a promis, pe cuvânt de legionar, că se va întoarce acasă. L-au dus într-o pădure de lângă București și l-au asasinat ca pe un câine. A fost descoperit de un pădurar, în timp ce horcăia încă. Există imagini cu Virgil Madgearu, la morgă, după ce a fost asasinat de Mișcarea Legionară. Asta înseamnă pentru ei să fii patriot”, a explicat istoricul.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News