Elevii vor putea absolvi doi ani de studiu într-unul singur. Condițiile anunțate de Ministerul Educației

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Metodologia privind promovarea a doi ani de studii într-un an şcolar în învăţământul preuniversitar a fost avizată favorabil miercuri, 18 decembrie. Comisia din Ministerul Educației a aprobat proiectului care le va oferi un test elevilor care vor să promoveze 2 ani.

Elevii capabili de performanţe şcolare înalte vor putea promova 2 ani într-unul singur, însă trebuie să obțină un punctaj de minim 80% la un test interdisciplinar din curriculumul clasei anterioare celei curente.

„După intrarea în vigoare, elevii capabili de performanţe şcolare înalte şi care au capacitatea fizică şi intelectuală de a se adapta la un ritm accelerat de învăţare vor putea beneficia de posibilitatea de a-şi accelera parcursul educaţional, prin promovarea a 2 ani de studii consecutivi într-un singur an şcolar”, este anunţul oficiali de la Ministerului român al Educaţiei.

Sursa citată menţionează că beneficiază de această posibilitate o singură dată în fiecare dintre ciclurile de învăţământ (primar, gimnazial şi liceal) elevii care au obţinut în anul şcolar anterior calificativul „Foarte bine” la fiecare disciplină de studiu (pentru elevii care doresc parcurgerea claselor a III-a şi a IV-a), respectiv media generală 10 la fiecare disciplină de studiu (pentru elevii de gimnaziu şi liceu), au obţinut în anul şcolar anterior calificativul „Foarte bine” sau media generală 10 la purtare şi promovează un test interdisciplinar din curriculumul clasei anterioare celei curente şi obţin un punctaj de cel puţin 80%.

„Parcurgerea a 2 ani de studii într-un an şcolar se realizează prin frecventarea, în mod obligatoriu, a cel puţin 50% din cursurile aferente clasei curente şi a cel puţin 40% din cursurile aferente celui de-al doilea an de studiu, conform unui plan individualizat de învăţare”, mai arată Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: