Măsurile fiscale. PSD: Implementăm ceea ce a scris guvernul de dreapta în trecut

colaj coaliție PNL-PSD
Sursa foto: colaj coaliție PNL-PSD

Invitat luni la Puterea Știrilor, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, unul dintre consilierii premierului Marcel Ciolacu, a prezentat ultimele noutăți din discuțiile din coaliția de guvernare pe tema noului pachet de măsuri fiscale.

Potrivit lui Negrescu, România are probleme nu doar pe colectare, ci și pe zona de digitalizare. „Credem în continuare că principala problemă pe care o întâmpinăm este că sunt, din nefericire, mulți actori economici care poate nu plătesc taxele pe care trebuie să le plătească”, a punctat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

Consilierul premierului a susținut că o parte din măsurile anunțate vor intra în vigoare chiar de la 1 septembrie și a dat asigurări că nu vor fi taxe noi, ci ajustări și „scoaterea unor avantaje fiscale”.

„În momentul de față se lucrează la forma finală a pachetului de măsuri fiscale. Ne așteptăm ca spre finalul săptămânii să fie niște discuții care să finalizeze acest pachet de măsuri, împreună cu partenerii de la Partidul Național Liberal. Ne trebuie niște măsuri care sunt eficiente, care permit corectarea acestui deficit bugetar, care nu împovărează populația, care nu împovărează economia, dar în același timp măsuri care chiar să reprezinte o reformă reală, nu doar schimbări fără fundament. De aceea, noi am fost foarte activi în această discuție, prezentând diferite scenarii, diferite variante. Credem în continuare că principala problemă pe care o întâmpinăm este că sunt, din nefericire, mulți actori economici care poate nu plătesc taxele pe care trebuie să le plătească. Avem o problemă de colectare, avem probleme pe zona de digitalizare și aceste aspecte sunt prevăzute a fi decise împreună, la nivelul coaliției, și sunt convins că în curând o să le prezentăm public și sperăm ca aceste măsuri să genereze efectul scontat, fără să genereze efecte adverse în zona economică.

„Implementăm ceea ce a scris guvernul de dreapta în trecut”

Eu sper ca lucrurile să avanseze într-adevăr mai rapid. E necesar ca din toamnă să avem o serie de măsuri. Cele mai multe probabil o să urmeze pe final de an. Noi nu vrem o schimbare radicală. Noi nu vorbim de noi taxe, noi vorbim de ajustări, de scoaterea unor avantaje fiscale. Mai mult decât atât, suntem și obligați să facem acest lucru, pentru că este un obiectiv în Planul Național de Redresare și Reziliență, există acolo cerință în această privință. Deci, practic implementăm ceea ce a scris guvernul de dreapta în trecut, chiar dacă poate nu suntem de acord cu toate acele măsuri. Eu vă reamintesc că, tot într-o discuție pe care am avut-o cu dvs la începutul anului, susțineam acele măsuri de reechilibrare fiscală, adică cei care au profituri uriașe sau care nu plătesc taxa pe profit să o facă printr-o formă de solidarizare fiscală. Acea propunere nu a fost acceptată de partenerii noștri liberali. Probabil că aceea era soluția cea mai bună. Astăzi, însă, continuăm să negociem fiecare detaliu și sperăm ca forma finală pe care o stabilim împreună, să fie una realistă, credibilă, care să aibă efectele dorite”, a declarat consilierul premierului Marcel Ciolacu, la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: