Negrescu (PSD), despre situația de la Finanțe: Trebuie condiții de muncă mai bune

sursa foto: captură video

Europarlamentarul Victor Negrescu, responsabil al grupului social-democrat din Parlamentul European pentru bugetul european anual şi coordonator în Comisia pentru control bugetar, spune luni, la Puterea Știrilor situația de la Ministerul de Finanțe.

Întrebat despre scandalul de la Ministerul de Finanțe și protestele din întreaga țară, Negrescu spune că este nevoie de condiții de muncă mai bune, dar pe de altă parte, trebuie tăiate costurile și sporurile „nenecesare”.

„Face parte din viața unui ministru. Am fost și eu ministru. Trebuie să păstrezi un dialog cu colegii care lucrează în instituția respectivă, să cauți, vezi ce probleme întâmpină și, de asemenea, cum pot răspunde la acele probleme. E clar că sunt lucruri care sunt mai complexe. Am văzut ce s-a prezentat și în spațiul public în ceea ce înseamnă condițiile de muncă. Noi, în principiu, susținem nevoia unor condiții de muncă mai bune pentru angajații din România, fie din sectorul public, fie din sectorul privat. Eu sper ca domnul Boloș să fi rezolvat această situație. În același timp, propunerile pe care le-a făcut premierul Marcel Ciolacu sunt unele de bun simț. Ele trebuie să fie implementate, adică să nu mai existe costuri vacante, să nu mai avem sporuri acolo unde nu sunt necesare respectivele sporuri. Vorbim și aici de o reajustare, de o responsabilizare a sistemului public și eu cred că este un pas decisiv, un pas important pentru perioada următoare”, spune Negrescu.

Despre faptul că Ministerul de Finanțe a fost la Partidul Social Democrat până nu demult, sub „cârmuirea” lui Adrian Câciu ca ministru, Negrescu spune că în fapt, vorbim despre condiții ce țin de activitatea ANAF în mod special.

„Și acolo am avut un alt responsabil, de la PNL. Dar dar trecând peste chestiunea aceasta, evident că există, există un dezechilibru, există zone unde condițiile de muncă sunt foarte bune și zone unde condițiile de muncă nu sunt adaptate lumii moderne în care trăim. Trebuie, în sensul acesta, o abordare mult mai coerentă, mult mai integrată și eu sper ca împreună cu miniștrii care responsabili de zona de administrație publică, pentru că este un ministru responsabil acest subiect, să se găsească o soluție pentru ca aceste discrepanțe să nu mai existe”, conchide Negrescu.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: