PNL îi amenință cu plângeri penale pe miniștrii lui Ponta

GabrieL Andronache, deputat PNL îi amenință cu plângeri penale pe miniștrii care își vor pune semnătura pe ordonanța privind migrația aleșilor locali și totodată, Andronache solicita Avocatului Poporului contestarea acesteia la Curtea Constituțională.,

Andronache transmite că vor ataca în contencios administrativ prin ridicarea excepției de neconstituționalitate conform art. 9 din Legea nr. 554 din 2004 acest proiect.

„Proiectul de ordonanță de urgență pregătit de PSD pentru a declanșa migrația politică este neconstituțional,  deoarece încalcă  principiul legalității prin faptul că introduce un incident legislativ care nu este reglementat de legea specială în  vigoare privind tehnica normativă – Legea nr. 24 din 2000- și anume suspendarea efectelor unei  legi, aflate în vigoare, pe termen limitat – de 10 zile.

De asemenea dispozițiile art. 4 din ordonanță sunt ambigue aducând atingere unui drept fundamental prevăzut în Constituție – dreptul la libera asociere – declarându-i „cu forța” independenți pe toți aleșii locali care fac parte dintr-un partid care este sau urmează să fie radiat din Registrul Partidelor Politice.

Dreptul la libera asociere este garantat de Constituție și niciun act normativ nu-l poate îngrădi. O astfel de îngrădire se realizează însă  prin ordonanța de urgență  ce urmează a fi adoptată  de Guvern ceea ce este, în mod evident, neconstituțional.

Pentru motivele arătate mai sus, cât și pentru alte motive ce rezultă din modul de adoptare al ordonanței de urgență, vom solicita Avocatului Poporului contestarea  acestui act normativ la Curtea Constituțională și vom ataca în contencios administrativ prin ridicarea excepției de neconstituționalitate conform art. 9 din Legea nr. 554 din 2004 această aberație juridică”, a transmis Gabriel Andronche.

Amenințări cu plângeri penale

Gabriel Andronache, membru în comisia juridică a Camerei Deputaților  îi avertizează „pe miniștrii care își vor pune semnătura pe această ordonanță nedemocratică și abuzivă că, în cazul emiterii acestui act normativ de către Guvern, le vor face plângeri penale pentru abuz în serviciu.”

„Totodată, îi avertizăm pe miniștrii care își vor pune semnătura pe această ordonanță nedemocratică și abuzivă că, în cazul emiterii acestui act normativ de către Guvern, le vom face plângeri penale pentru abuz în serviciu”, a conchis Gabriel Andronache.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: