Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat vineri, 17 ianuarie, decizia în litigiul de care depinde recuperarea casei din Sibiu și a banilor din chirie de la familia Iohannis, astfel încât Fiscul poate demara procedurile pentru recuperarea prejudiciului.
ANAF aștepta publicarea motivării deciziei ÎCCJ din 24 septembrie 2024, pentru a trece la recuperarea banilor pe care Klaus Iohannis i-ar fi încasat drept chirie de la două imobile care au fost cumpărate de la aceeași familie.
E vorba de un imobil de pe strada Magheru din Sibiu și despre un altul în care se afla, în fapt, un spațiu comercial de pe Nicolae Bălcescu. Dacă președintele nu plătește acești bani se poate recurge la poprire.
ANAF a explicat, în luna octombrie, într-un răspuns oficial pentru G4media.ro că trebuia să aştepte motivarea şi comunicarea deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 24 septembrie 2024 pentru a înscrie titlul de proprietate al Statului Român în cartea funciară a imobilului din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu nr. 29 şi pentru a solicita, apoi, recuperarea banilor din chirie pe care familia Iohannis i-a încasat necuvenit, în locul statului, în perioada 2001-2015.
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, în septembrie 2024, recursul formulat de Rodica Baștea, o femeie din America, prietenă de familie cu Klaus Iohannis, cea care deschisese un proces prin care solicita anularea actelor de moștenitor al statului român vizavi de un imobil din Sibiu pe care l-a cumpărat familia Iohannis de la Ion Baștea, soțul acestei femei care a deschis procesul.
Astfel, în 24 septembrie 2024, Instanța supremă a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să dea înapoi aproximativ 300.000 de euro, bani primiți din chirii – suma inițială de 260.000 de euro la care se adăugau alte sume accesorii, adică penalități și taxe.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News