Roxana Chirițoiu, o tânără din Mangalia, este unul dintre cei doi români (al doilea fiind ministrul Economiei) care vor participa la Forumul Economic Mondial de la Davos unde se întâlnesc unii dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni de afaceri şi lideri politici din lume.
La 26 de ani, Roxana Chirițoiu va participa în perioada 20 – 24 ianuarie, la Davos, Elveția, la a 54-a ediție a Forumului Economic Mondial.
Luni va participa la discuții cu Klaus Schwab, fondatorul WEF, și cu David Beckham, despre impact social.
Ea a explicat pe contul său de Facebook cum a ajuns să participe la eveniment, menționând că răspunde astfel la întrebarea pe care a primit-o cel mai des în ultimele zile.
Roxana Chirițoiu face parte din Comunitatea Global Shapers, inițiată de World Economic Forum, o platformă care se adresează tinerilor cu vârste până în 27 de ani care s-au remarcat în proiecte cu impact în societate. Huburile locale, precum Global Shapers Bucharest Hub, le oferă candidaților selectați acces la proiecte, evenimente și, eventual, oportunitatea de a reprezenta generația lor în locuri precum Davos. Aplicația constă în mai multe etape, care se întind pe câteva luni.
1.000 de avioane private sunt așteptate la Davos
Mai sunt doar câteva ore până când începe Forumul Economic Mondial de la Davos. Armata elveţiană a mobilizat peste 5.000 de soldaţi pentru a asigura protecţia celor 3.000 de participanţi, printre care unii dintre cei mai bogaţi şi influenţi afacerişti şi lideri politici din lume.
Sunt aşteptate aproximativ 1.000 de avioane private, iar pe drumurile de munte care duc la staţiunea alpină s-au format cozi de automobile de lux.
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cancelarul german, Olaf Scholz şi președintele ucrainean Volodimir Zelenski sunt aşteptaţi, alături de preşedintele FMI, secretarul general al NATO, Mark Rutte. Una dintre prezenţele cele mai aşteptate este însă Donald Trump, care va fi învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite pe 20 ianuarie şi va avea o intervenţie virtuală trei zile mai târziu.
Ruşii au interdicţie şi anul acesta.
Conflictele armate, fenomenele meteorologice extreme şi dezinformarea au fost identificate drept principalele riscuri globale pentru acest an, potrivit unui raport publicat de Forumul Economic
Conform sondajului realizat de forumul economic global pe un eşantion de peste 900 de experţi economici şi actori importanţi din diverse industrii, peste jumătate dintre respondenţi anticipează un context global instabil în următorii ani. Printre celelalte subiecte de discuţie se numără ameninţarea reprezentată de dezinformarea omniprezentă în mediul online, dar şi de schimbările climatice tot mai accentuate.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News