Cel mai lung eveniment teatral din lume va avea loc la Bucureşti, în februarie. Despre ce este vorba

Sursa foto: Pixabay

Cel mai lung eveniment teatral din lume va avea loc în luna februarie la Bucureşti, anunţă Asociaţia A.R.T. Fusion. „Horror Vacui” este un act artistic de amploare, o reprezentaţie de tip teatru, susţinută de peste 500 de actori, care va avea loc între 15 şi 22 februarie, la Galeria de Artă Galateca din Bucureşti, timp de 7 zile, 24 de ore din 24, şi va reprezenta o premieră la nivel mondial.

„Horror Vacui” îşi propune să realizeze o mediere emoţională şi să facă un apel pentru recunoaşterea unei părţi a trecutului traumatic al României, pentru a pune lumină pe tema abandonului copiilor din ţara noastră şi pe istoria acestui fenomen din perioada comunistă. Acesta este primul demers organizat de Asociaţia A.R.T. Fusion sub umbrela Papercuts, o iniţiativă ce îşi propune să încurajeze schimbarea socială prin mai multă rezilienţă culturală şi civică.

Publicul este invitat să contribuie cu testimoniale sau poveşti personale despre abandon, care pot fi incluse în performance şi interpretate de actori, accesând acest formular: https://bit.ly/formular-papercuts. Tot aici se pot înscrie voluntari pentru a sprijini desfăşurarea evenimentului la faţa locului.

Printre actorii care se vor alătura se numără Maia Morgenstern, Ofelia Popii, Ada Galeş, Mihaela Sîrbu, Richard Bovnovski, Nicoleta Lefter, Tudor Cucu Dumitrescu, dar şi Kate Pendry, o actriţă britanică-norvegiană câştigătoare a premiului Ibsen, precum şi alţi scriitori şi jurnalişti de renume internaţional.

Acest demers cultural încearcă să aducă în discuţie un punct de ruptură profund în istoria României. Peste 1 milion de copii au fost abandonaţi în perioada comunismului, devenind victime ale unui sistem care i-a transformat în „copiii nimănui”. Până astăzi, statul român nu deţine date concrete despre această realitate tragică şi continuă să ignore responsabilitatea faţă de această parte vulnerabilă a societăţii. Papercuts şi Horror Vacui împing limitele culturii şi pe cele ale implicării sociale şi vin să provoace o recunoaştere a trecutului, creând premise pentru un viitor mai responsabil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: