După restructurarea Senatului, cu dispariția unor funcții și posturi, vor urma și Camera Deputaților, apoi ministerele, a afirmat senatorul PSD Robert Cazanciuc, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, cu Marinela Angheluș.
„Suntem într-o situație bugetară deloc favorabilă, deci trebuie să ne uităm la acest aparat de stat care uneori a fost supradimensionat. Spre exemplu, la Senat, este o organigramă din 2013. Între timp a venit pandemia, multe au trecut la formatul electronic, inclusiv ședințe, dezbateri”, a explicat senatorul, întrucât acestea permit participarea unui număr mai mare de oameni.
Informatizarea, de asemenea, a redus presiunea anumitor activități. Un exemplu relevant este cel al Comisiei de regulament, care are activitate destul de redusă și care avea un număr de angajați egal cu cel al Comisiei juridice, care este cea mai aglomerată din Senat.
„Nu poți avea șase oameni pentru o activitate, care are loc o dată la trei luni de zile. Această propunere de reducere a ținut cont de volumul de activitate al fiecărei comisii. Reducerea posturilor are în vedere un principiu care se întâmplă peste tot în lume, (…) pleacă unii parlamentari, vin alții, angajații Senatului rămân. Sigur că e nevoie de o memorie a instituției, de specialiști. Unul dintre principiile de la care pornește această restructurare a posturilor și funcțiilor este acela de a păstra o infrastructură minimală, de un om sau doi oameni care să asigure o anumită continuitate și restul vin și pleacă odată cu demnitarul”, a subliniat Robert Cazanciuc.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News