Altercații cu polițiști într-o comună din Arad

bataie la Buteni
Sursa foto: criticarda.ro / Facebook

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț a dat publicității, miercuri, un comunicat de presă supra evenimentului de la Buteni petrecut în noaptea „Sfintei Marii”, care precizează că, în cazul agresiunii asupra polițiștilor comunei, au fost făcute arestări.

 „La data de 15.08.2023 a fost înregistrat dosar penal în care, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ efectuează cercetări faţă de suspecţii B.F.E, (…) şi faţă de inculpatul B.F., (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj,  (…)

În fapt, s-a reţinut că, infracţiunile menţionate au fost comise, în data de 15.08.2023, în intervalul orar 22:00-23:00, în timp ce inculpaţii BFE şi BF se aflau în localitatea Buteni, (…), şi care, au agresat fizic pe agenţii de poliție M.D şi I.M din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Sebiș aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiindu-le cauzate leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale respectiv 3-4 zile de îngrijiri medicale, totodată proferând amenințări cu moartea la adresa celor doi agenți de poliție, şi executând gesturi ameninţătoare faţă de aceştia, cauzându-le astfel o stare de temere. În dosarul penal mai sus menţionat la data de 15.08.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de cei doi suspecţi pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor anterior menţionate urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. În prezenta cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”.

Cei doi membri ai comunității din Buteni, tată și fiu, au fost arestați pentru 30 de zile și au fost duși la Penitenciarul Deva.

Știrea inițială
„Mascații” au descins, în noaptea de Sântămărie, în comuna Buteni, în „cartierul țigănesc”, arată criticarad.ro, unde poliția, spun locuitorii, a scăpat infracționalitatea de sub control. Acțiunea „mascaților” a fost o reacție la bătaia pe care au luat-o trei dintre polițiștii comunei din Arad, din care unul a sfârșit internat în spital.

Oficial, Secția 9 Poliție Rurală Sebiș, care ține de Buteni, a oferit superiorilor un raport potrivit căruia „în data de 14.08.2023, în jurul orelor 22.00, ca urmare a apelului SNUAU 112, patrula din cadrul Secției 9 P.R. Sebiș s-a deplasat la Buteni, unde au indetificat, la o adresă, mai multe persoane care ascultau muzică la o boxă portabilă, iar la un moment dat, un bărbat de aproximativ 35 de ani, în stare de ebrietate, a spus că el este proprietarul imobilului. A fost legitimat, acesta devenind recalcitrant și a împins organele de poliție, iar ulterior a agresat cu pumnii și capul în zona feței doi dintre agenții de poliție – pe ag. princ. Irimie Marius și pe ag. princ. Mercea Darius, iar mai apoi i-a împins pe cel de-al treilea, ag. princ. Vârcuș Pavel.
S-a folosit spray-ul din dotare asupra bărbatului, a fost imobilizat și încătușat, dar din cauză că au venit mai multe persoane în sprijinul lui, nu a putul fi condus la autospeciala de poliție, acesta fiind ajutat de cei prezenți să se retragă la el în curte. Din cauza faptului că s-au adunat în jur de 50 de persoane, patrula a fost nevoită să se retragă și să solicite sprijin. Agenții de poliție au necesitat îngrijiri medicale.”

Martorii spun că intervenția polițiștilor locali care au pus cătușele pe mâinile lui Manu Florea a eșuat – cătușele au fost tăiate cu flexul, de către simpatizanții săi, și astfel a fost nevoie ca „mascații” să fie chemați în ajutor.

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: