ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!ice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Președintele SUA va cere ca pentru restul de 80.000 europenii să își mărească contribuțiile financiare.
Aceasta ar însemna retragerea a 20.000 de soldați americani de pe continent, din totalul de 100.000.
Dar asta nu este tot. Sursa citată a spus:
„În plus, pentru cei care rămân, [Trump] ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene, deoarece acești soldați sunt o forță de descurajare iar costurile nu trebuie să apese doar pe umerii contribuabililor americani.”
Nu trebuie uitat că Trump le-a cerut aliaților europeni din NATO să își majoreze cheltuielile cu apărarea până la nivelul de 5% din PIB, un nivel apreciat de mulți ca imposibil, mai ales în condițiile crizei economice care face ravagii în UE.
În ceea ce privește războiul din Ucraina, sursa citată de ANSA susține că Trump a fost convins să nu aleagă calea unei dezangajări unilaterale, deoarece ar fi privită ca „un al doilea Kabul”.
„Trump nu dorește ca un asemenea scenariu să fie legat de numele său”, a explicat sursa.
Totuși, președintele american insistă ca europenii să „asume financiar povara ucraineană”, deoarece conflictul este considerat de Trump drept o „problemă europeană”.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News