În weekend, a avut loc Consiliul Național al PNL, în cadrul căruia a fost validată candidatura la președinție a lui Crin Antonescu. În contextul în care se vorbește destul de mult despre criză politică, de autoritate, de încredere, nu ar trebui să ne mire ce s-a întâmplat la alegerile din iarnă, a spus Robert Sighiartău, invitat în ediția de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor.
„S-a întâmplat ceva în ultimii zece ani, în ultimul timp, în zona politică. Dezbatere politică la nivelul partidelor n-a mai fost. La PSD, nu mai vorbim, pentru că ei sunt obișnuiți să primească deciziile în plic, dar nici la PNL. De ceva timp, oamenii cu personalitate din lumea politică, și aici când vorbesc de personalitate, sunt acei oameni care au principii, au idei, au un caracter mai puternic, se exprimă și modelează deciziile prin dezbateri, au început să fie marginalizați sau chiar excluși din zona politică prin diferite metode. Iar în momentul în care leadership-ul, oamenii care ocupă poziții și funcții în statul român, în diferite instituții, sunt doar unii care ascultă de sistem, de șef, atunci să nu ne mirăm că am ajuns unde am ajuns”, a afirmat vicepreședintele PNL.
Clasa politică, lumea politică, partidele tradiționale s-au îndepărtat de popor, pentru că, în momentul în care au apărut diferite idei progresiste, neomarxiste, în România, la începutul anilor 2015-2016, oamenii au avut reacții pozitive, pentru că aceasta era moda la Bruxelles.
„Inclusiv eu am fost parte a acestei discuții, respectiv a ideii că PNL trebuie să rămână un partid de centru dreapta, național-liberal, conservator, pentru că acestea sunt valorile pe care le reprezentăm, aceștia sunt oamenii care ne votează și e bine și pentru România să susținem lucrurile astea. În momentul acela, aproape că noi deveneam o minoritate în partid, conservatorii, oamenii care susțineau mai proeminent valorile moral-creștine. Și partidul a luat-o pe o altă pantă mai progresistă, mai liberal-europeană. Și atunci noi ne-am depărtat de filonul nostru de votanți, filon care, încet, încet s-a desprins de noi și a mers în alte părți. Pentru că oamenii nu s-au mai simțit reprezentați”, a subliniat Robert Sighiartău.
Prin urmare, a adăugat acesta, alegătorii și-au găsit alte partide, alți oameni politici. Elita politică din România s-a îndepărtat atât de mult de popor, încât oamenii au vrut să le dea o lecție oamenilor politici din România și mai ales partidelor tradiționale.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News