Cea mai mare dezamăgire a oamenilor care au crezut în PNL este legată în primul rând de îndepărtarea de valorile de centru-dreapta, liberal-conservatoare, creștin-democrate dar și de biserică, este de părere Robert Sighiartău.
„După aceea a fost faptul că în PNL deciziile se primeau în plic și aici vorbim de la președinte și că nu erau foarte multe dezbateri și cei care aveau ceva de spus erau marginalizați. Asta a inhibat foarte mult competitivitatea în partid. (…) Și atunci regula de bază a fost că, domnule, trebuie să asculti de cercul acela restrâns de putere de la vârf care comunică mai departe cu X sau cu Y, asta e singura șansă. Și atunci lumea s-a inhibat. Dezbateri multe n-au mai fost și în momentul în care omori dezbaterea într-un partid politic, ajungi în situația în care anumiți oameni care nu mai țin contactul cu baza partidului, pur și simplu să fie rupți de realitatea politică și de ceea ce se întâmplă de fapt în teren și să nu mai simtă pulsul real al populației, lucru care s-a și întâmplat”, a afirmat vicepreședintele PNL, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
În acest fel se explică ruptura față de popor și faptul că au apărut tot felul de personaje care n-au nicio logică în tot ceea ce spun și, cu toate acestea, sunt votați.
„Acei oameni comunică direct cu baza, nu prin televiziuni, comunică direct cu ei, preiau parte din retorica și din nemulțumirele oamenilor și le aduc în spațiul public. Ceea ce politicienii din partidele tradiționale fac prea puțin acest lucru”, a explicat liberalul.
Acesta a dat drept exemplu, în continuare, atitudinea greșită față de Uniunea Europeană, respectiv faptul că toate deciziile ar trebui luate prin consens, în urma unor dezbateri. Politicienii n-au avut o atitudine fermă de teama să nu fie considerați drept eurosceptici.
„Eu vă dau un exemplu: de când a apărut Green Deal-ul, sigur că eram o voce izolată în PNL, am spus că e o prostie. Sigur, am spus eu pe Facebook, trebuia să o spună asta toți. Pentru că este o aberație. Mulți dintre ei știau că e o aberație. Eu sunt european, dar omorâm industria cu Green Deal-ul. Ajutăm China, ajutăm alți actori instituționali. Nu-i în regulă. Hai să vedem. Hai să votăm. Hai să avem drept de vot. Și atunci, în momentul în care… actorii instituționali, liderii sau șefii, că nu pot fi numiți lideri, au stat pe funcții și n-au venit cu critici, n-au venit cu păreri constructive, toată frustrarea și nemulțumirea oamenilor din România a fost adunată de acești oameni”, a mai afirmat Robert Sighiartău.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News