Amazon a venit la Bolojan și i-a cerut stabilitate fiscală, flexibilizarea Codului Muncii și decizii pe termen lung

Sursa foto: Amazon

Predictibilitatea legislativă în domeniul fiscal și flexibilizarea Codului muncii s-au numărat, marți, printre temele abordate la întâlnirea dintre președintele Senatului, Ilie Bolojan, și reprezentanții Amazon, investitor din România din sectorul tehnologic. 

Potrivit unui comunicat al Senatului postat pe site-ul instituției, discuțiile s-au concentrat pe subiecte privind mediul de afaceri și dezvoltarea economică a țării, ‘având în vedere că firma americană va sărbători în curând 20 de ani de prezență în România’.

‘Un punct important al discuțiilor a fost nevoia de predictibilitate legislativă, în special în ceea ce privește modificările fiscale. Reprezentanții Amazon au subliniat importanța unui calendar clar de implementare a schimbărilor legislative, evitarea deciziilor luate pe termen scurt fără consultarea mediului de afaceri și crearea unui climat stabil, favorabil investițiilor. În acest context, au reiterat necesitatea unui dialog constant între autorități și sectorul privat. Un alt subiect abordat a fost flexibilizarea Codului muncii, considerat un factor-cheie pentru atragerea investițiilor străine. Aspecte precum managementul performanței, reglementarea programului de lucru și stimularea competitivității au fost evidențiate ca elemente care pot contribui la creșterea atractivității României ca destinație de investiții’, se arată în comunicatul citat.

În cadrul întâlnirii, președintele Senatului a vorbit despre măsurile necesare pentru reducerea deficitului bugetar sub pragul de 7%, printr-un proces de reorganizare a instituțiilor publice.

‘Printre măsurile vizate se numără eficientizarea administrației prin eliminarea structurilor redundante, reducerea posturilor nejustificate și optimizarea costurilor operaționale’, se precizează în comunicat.

De asemenea, Ilie Bolojan a subliniat importanța alegerilor prezidențiale din luna mai, care ‘vor influența direcția strategică a României în anii următori’.

‘Întâlnirea de astăzi a marcat continuitatea unui dialog constructiv între autoritățile române și sectorul privat, având ca scop crearea unui mediu economic stabil și favorabil dezvoltării’, se mai arată în comunicat.

Amazon, cu sediul principal la Iași și birouri în București și Timișoara, desfășoară activități în domenii-cheie precum dezvoltare software, cercetare, inteligență artificială, cybersecurity și cloud computing. Amazon se implică în proiecte educaționale și sociale, printre care construirea unui Parc STEM în parteneriat cu Universitatea Tehnică ‘Gheorghe Asachi’ din Iași, care stimulează interesul copiilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: