Ce este taxa pe hărnice plătită de unii românii? „Ajunge la 3.700 lei/an”. În ce orașe se plătește? Absolut incredibil povara cea mai mare este pe românii muncitori spune primarul din Timișoara, Dominic Fritz.
Dezvăluirea a fost făcută de primarul Timișoarei Dominic Fritz. Acesta a calculat că timișorenii trebuie să plătească la buget o taxă anuală de 13.000.000 euro.
Evident că taxa o vor plăti-o cetățenii. Astfel, se va ajunge ca fiecare timișorean să plătească la buget o taxă de 3.700 de lei.
Ce este taxa pe hărnice plătită de unii românii? „Ajunge la 3.700 lei/an”. În ce orașe se plătește
„Au inventat-o și pe asta: o taxă pe hărnicie. Iar Timișoara trebuie să lase încă 13 milioane de euro la bugetul de stat.
În mod normal, 63% din impozitul pe venit din munca timișorenilor rămâne aici la nivel local. Dar majoritatea PSD-PNL a votat ieri un amendament la legea bugetului care pedepsește orașele performante. În caz că veniturile municipiului din cota pe impozitul pe venit sunt peste medie, pentru fiecare leu cu care suntem peste medie, va trebui să virăm 15% extra la bugetul de stat.
Sună complicat, dar e simplu: media națională a cotei este preconizată să fie de 2.000 lei impozit pe venit per cap locuitor. La Timișoara, unde nu prea avem șomaj și salariile sunt mai bune, media e estimată la 3.700 lei, aproape dublu decât media națională. Pe diferența de 1.700 lei trebuie să dăm pentru fiecare timișorean taxa de hărnicie de 15% la guvern.
În loc să rămână aici, ca să finalizăm stadionul, să reparăm trotuare, să amenajăm noi parcuri sau să construim școli, banii munciți de timișoreni vor fi folosiți pentru statul gras și avid: să finanțeze prime de pensionare la Romsilva de câte 100.000 Euro sau să alimenteze fondul de rezervă de zeci de miliarde cu care Ciolacu poate să împartă banii din pix la primari obedienți politic”, a scris primarul Timișoarei.
Taxe și impozite și la Sibiu
Taxa pe hărnicie este mai mică la Timișoara, dar nu cu mult.
„Această măsură, care este în dezacord cu Legea finanțelor publice, poate fi definită ca un «mecanism de solidaritate» – depinde, însă, în ce direcție se vor duce acești bani. Ca toate municipiile în care economia funcționează, vom fi afectați de această prevedere din Legea Bugetului de Stat. Dintr-un calcul preliminar, plecând de la cifrele din proiectul de lege votat ieri de Parlament, vom încasa mai puțin din IVG (impozitul pe venitul global – n.r.) cu 20,7 milioane de lei”, transmite primarul Astrid Fodor pentru cititorii Turnul Sfatului.
Bugetul României este estimat, anul acesta, la 139 miliarde de lei.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News