Cum se poziţionează PC faţă de Ordonanţa care priveşte aleşii traseişti

Președintele Partidului Consrvator, Daniel Constantin, a declarat, miercuri seară, la Eforie Nord, că partidul său susține ordonanța privind aleșii locali, adăugând că așteaptă o poziție oficială și din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, pe acest subiect.

„PC este consecvent când este într-o alianță electorală și o alianță politică până la urmă, o alianță de guvernare. Se supune deciziilor care se iau prin consens. Este o decizie pe care am luat-o cei care formăm coaliția de guvernare — PSD, UNPR, PC. Ca atare susținem o astfel de măsură. Vedem modalitatea în care va fi implementată”, a spus Constantin, citat de Agerpres.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, faptul că liderul UDMR Kelemen Hunor s-a declarat „în principiu, reticent” față de proiectul ordonanței care ar permite aleșilor locali să își decidă, în termen de 15 zile, apartenența politică, nu reprezintă „o opinie generală” a UDMR.

„Cred că nu a fost o opinie generală la UDMR. O să vedem, probabil, în zilele următoare. Eu aștept o poziție oficială din partea domnului vicepremier Kelemen Hunor”, spune Daniel Constantin.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marți, că este „în principiu, reticent” față de proiectul ordonanței privind aleșii locali, însă precizează că subiectul poate fi discutat „dacă există argumente”.

„Nu am discutat în coaliție acest lucru. Săptămâna trecută ne-am întâlnit în ședința de Guvern. (…) Eu sunt, în principiu, reticent față de o astfel de inițiativă, dar, dacă există argumente, putem discuta. Nu e o problemă”, a spus Kelemen Hunor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: