De unde provine zahărul pe care îl găsim în marile rețele de magazine din România

Sursa foto: worldclass.ro

Într-o perioadă în care consumatorii sunt tot mai atenți la proveniența produselor pe care le achiziționează, analiza sursei de proveniență a zahărului aflat pe rafturile magazinelor devine un subiect de interes. Mega Image, Auchan și Lidl, trei dintre cele mai mari rețele de retail din România, sunt locuri unde zilnic sunt vândute cantități mari de zahăr.

Dar ce știm despre locul de origine al acestui ingredient esențial? În rețelele de magazine Mega Image, Auchan și Lidl, zahărul provine din diverse colțuri ale lumii. De la zahărul alb cristal din Austria (Viena) până la cel brun din Germania, oferta este diversificată, arată G4food.ro.

Mega Image are pe rafturile sale zahăr alb cristal, „Mărgăritar”, care provine din Austria. Pe lângă acesta, mai este zahărul de la „Diamant”, de origine română, din Oradea, județul Bihor. Zahărul alb brun, marca „Mega” dește ambalat în România, la Timișoara. Zahărul brun din trestie de zahăr, de la „Diamant”, provine din Germania. Zahărul brut de la „SanoVita” își are originea în județul Vâlcea.

Zahăr din diverse colțuri ale lumii pe rafturile magazinelor

Există și o marcă de zahăr alb cristal „Mega” ambalat în România, dar care are ca origine pentru sfecla de zahăr Ucraina. Zahărul brut, exotic, de la Eih, își are originea în Elveția. Zahărul cubic alb de la „Mărgăritar” este originar din Austria. „Coffee Sugar” în varianta de cuburi, de la „Diamant” provine din Belgia și este marcat ca fiind o marcă germană de calitate. Zahărul brun de la „Mărgăritar”, în varianta „baghete”, provine tot din Austria. „Brown Cane Cube Sugar” de la „Agrana” este produs, de asemena, în Austria.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: