UPDATE
Cine este Radu Pally, șeful de campanie al lui Călin Georgescu la care poliția face percheziții.
Radu Pally și soția sa, Crenguța, sunt foști jurnaliști care au ajuns să fie șefii de campanie ai lui Călin Georgescu, potrivit presei din Argeș. Marți, aceștia sunt vizați de percheziții, a anunțat fostul candidat la prezidențiale. Informația a fost confirmată de IGPR, care nu a precizat infracțiunile cercetate în acest dosar penal.
Societatea Marker&Senzzo Media, înființată de Crenguța Pally, a produs clipul publicitar de campanie electorală pentru Georgescu. În videoclip, fostul candidat la alegerile prezidențiale înoată, aleargă, apare călare pe un cal alb și este înconjurat de mulți tineri.
Clipul a fost difuzat pe postul B1 TV în toamnă, iar în ianuarie 2025, Autoritatea Electorală Permanentă anunța că face verificări pe acest subiect.
Potrivit site-ului Radio Europa Liberă, firma Marker&Senzzo Media a avut în 2023 o cifră de afaceri de 431.000 de lei și un profit de aproape 254.000 de lei. Aceeași Crenguța Pally mai este asociată într-o firmă, Metro Media & Communications, împreună cu soțul ei, Radu Pally.
Clipul de publicitate electorală a rulat la B1TV în 29 octombrie 2024, într-un calup gratuit de publicitate electorală. Călin Georgescu a declarat zero lei cheltuiți în campania electorală la AEP.
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că verifică producția acestui videoclip.
„Calupul de publicitate de la B1TV în care apare numele firmei producătoare a videoclipului lui Călin Georgescu a ajuns la noi acum câteva zile”, a declarat pentru Europa Liberă, la finalul lunii ianuarie, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.
El spune că AEP a cerut explicații de la firma care apare ca producător, de la mandatarul financiar și de la Călin Georgescu.
„Nu ne-a răspunde decât mandatarul financiar, care ne-a spus că el n-a comandat niciodată producția acestui videoclip”, a afirmat Toni Greblă.
UPDATE
„Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la sediul Asociaţiei „Pământul Strămoşesc”, tot în această dimineaţă”, a afmat Georgescu, după ce a anunţat percheziiţiile de la locuinţa şefului s de campanie.
Georgescu este membru fondator al asociaţiei, care promovează ”Programul Naţional Hrană, Apă, Energie”.
Alte proiecte prezentate ca fiind ”pentru ţară” sunt: Rod viu românesc, Şopronul Cultural, Drumul Cânepii, Cultivarea cu seminţe româneşti şi Roadele pământului strămoşesc.
ŞTIREA INIŢIALĂ
Locuinţa şefului de campanie al candidatului independent la Preşedinţie Călin Georgescu este percheziţionată marţi, acţiunea desfăşurându-se, conform IGPR., ”în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente şi cu respectarea cadrului legal în vigoare”.
Anunţul referitor la percheziţii a fost făcut pe Facebook chiar de Călin Georgescu, care consideră că este vorba despre un abuz.
„Miliţianul Predoiu şi nişte procurori au trimis în această dimineaţă mascaţii acasă la şeful meu de campanie, Radu Pally. Solicit imperativ oprirea acestui abuz – nu ne puteţi intimida – nu putem fi îngenunchiaţi”, a scris Georgescu pe Facebook.
Ca reacţie la aceste acuzaţii, IGPR a precizat că ”activităţile sunt derulate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente şi cu respectarea cadrului legal în vigoare”.
”De altfel, toate activităţile instituţiei noastre, în cadrul tuturor dosarelor penale se efectuează sub coordonarea unităţilor de parchet şi sub autoritatea procurorilor de caz, având drept scop aflarea adevărului. Respingem şi dezavuăm orice acuzaţie nefondată de politizare a actului profesional poliţienesc. Vă reamintim faptul că activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare are caracter nepublic şi se desfăşoară sub autoritatea unităţilor de parchet competente, şefii ierarhici ai poliţiştilor neavând competenţă în a da dispoziţii privind efectuarea actelor de urmărire penală”, a transmis instituţia în urma ”afirmaţiilo din spaţiul public, de pe o reţea de socializare, ale unui candidat la alegerile prezidenţiale”.
„ANAF, într-adevăr, vine şi ajută organele de cercetare penală în acel caz. Am văzut zilele trecute şi audieri acolo. Cred că lucrurile se vor clarifica, sau cel puţin sper ca lucrurile să se clarifice foarte repede, astfel încât românii să aibă o imagine clară: cine este, ce a făcut, cât a primit, de la cine a primit, de ce a primit? Pentru că orice campanie electorală trebuie să fie cu o finanţare foarte clară. Toţi candidaţii trebuie să declare sumele pe care le primesc, chiar dacă le primesc prin alte sisteme decât cele bancare”, a afirmat ministrul.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News