VIDEO Prefectul De Mezzo, împiedicat să intre în control la Spitalul de Urgență Slatina

Mario De Mezzo captură video

Prefectul județului Olt Mario De Mezzo a postat, vineri, un mesaj video în care îl acuză pe directorul medical al SJU Slatina că s-ar fi opus unui control inopinat, prefectului fiindu-i interzis accesul în unitatea sanitară.

Mario De Mezzo a postat mesajul video pe contul său de Facebook.

Prefectul vorbește în mesajul său despre două sesizări pe care le-ar fi primit, conform cărora la SJU Slatina, în secția Cardiologie, „colcăie de gândaci”. A vrut să se convingă, așa că a pornit în control.

„Am fost întâmpinat cu o rezistență virulentă din partea directorului medical, care nu este jurist, juristul fiind intimidat de acesta, altfel el împărtășindu-mi punctul de vedere că prefectul poate face un control. Două ore mai târziu, după ce foarte multe hârtii au fost puse în mișcare, colegii de la DSP (n. red. – Direcția de Sănătate Publică) au reușit să intre în spital și să aibă acces pentru a face acest control, mie nefiindu-mi permis accesul să însoțesc corpul de control, spunându-mi că trebuie, atenție: un ordin de prefect, semnat de prefect, prin care prefectul îl deleagă pe prefect să facă acest control inopinat. În sine control inopinat înseamnă <intru, verific, mă asigur că totul e în regulă> . Nu pentru că vreau să fac eu circ, cum a făcut directorul medical de la Spitalul Județean, nu, ci pentru a mă asigura că locuitorii județului Olt au condiții decente în acest spital”, spune prefectul Mario De Mezzo.

În continuare prefectul mai spune că i-ar fi transmis directorului medical că „un om care nu are nimic de ascuns nu are nicio problemă să meargă cu mine în secție și să-mi arate secția”, dar și că „dacă ministrul Sănătății, al cărui reprezentant în teritoriu sunt, ar veni în control la Spitalul Județean, sunt convins că nu i-ar cere ministrului un ordin de ministru prin care să-l delege pe ministru să controleze această instituție publică”.

De Mezzo mai dă în mesajul video asigurări că va sesiza, la începutul săptămânii viitoare, corpul de control al Ministrului Sănătății „pentru a face un control amănunțit pe această tematică în tot spitalul”.

Contactat telefonic, directorul medical al SJU Slatina, medicul Florin Popa, care este cel acuzat că nu i-ar fi permis prefectului accesul, a precizat că nu vrea să comenteze pe această temă și a dat asigurări că va fi emis un comunicat de presă pentru a se lămuri situația. Spitalul Județean de Urgență Slatina este cel mai mare spital din județul Olt și se află în administrarea Consiliului Județean Olt, președintele CJ Olt și majoritatea consilierilor locali fiind aleși din partea PSD., notează adevarul.ro.

Mario De Mezzo (PNL) este prefect al județului Olt din 4 august 2023, când l-a înlocuit pe colegul său de partid Florin Homorean. Încă de la depunerea jurământului, De Mezzo a avertizat că nu va sta în birou, ci va merge să-și cunoască colegii din instituții. În prima conferință de presă, organizată în a patra sa zi de mandat, a menționat, pe de o parte, instituțiile în care deja a ajuns în vizită, iar pe de alta a anunțat că va iniția și o serie de controale. Își dorește să meargă personal în centrele de îngrijire, în special acelea în care la precedentul control realizat sub coordonarea fostului prefect Florin Homorean s-au găsit nereguli, a spus atunci prefectul.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: