Candidații la prezidențiale în raport cu politica externă. Lider sau spectator în fața marilor puteri?

Sursa foto: X

România se află într-un context geopolitic tensionat, unde războiul din Ucraina, relațiile transatlantice și securitatea națională sunt subiecte fierbinți. Alegătorii așteaptă un lider capabil să gestioneze relațiile externe și să mențină România sub umbrela de protecție a partenerilor strategici.

Candidații la alegerile prezidențiale din acest an sunt nevoiți să-și definească poziția în politică externă și să demonstreze că pot asigura stabilitate și continuitate diplomatică. Dar cine are cu adevărat conexiuni internaționale solide? Cine este capabil să dialogheze cu marile puteri?

Doi experți au explicat pentru Ziare.com importanța relațiilor externe ale candidaților la prezidențiale și impactul lipsei de coordonare internațională asupra viitorului României. Lectorul universitar Valeriu Turcan, analist politic și consultant pentru companii internaționale și organizații din România, fost consilier prezidențial, arată că este esențial ca un candidat să demonstreze că știe să gestioneze acest capitol important din fișa postului.

La rândul său, analistul politic Alexandru Coita, consultant de strategie și expert în relații internaționale și afaceri europene, a punctat pentru Ziare.com că viitorul președinte trebuie să mențină o relație echilibrată cu partenerii strategici.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: