Curțile de Apel din țară, luate cu asalt de contestații. Acțiunea, coordonată de o fostă judecătoare pe TikTok

Sursa foto: Pixabay

UPDATE 14.12 – Argumentele contestatarei care a obţinut suspendarea Hotărârii nr. 32 a CCR: Toţi cetăţenii cu drept de vot au fost încadraţi în categoria debililor, puşilor sub interdicţie sau condamnaţilor la pierderea drepturilor electorale, fiind înjosiţi şi umiliţi

Reclamanta care a solicitat şi a obţinut la Curtea de Apel Ploieşti suspendarea Hotărârii nr. 32 din 6 decembrie 2024 a Curţii Constituţionale a României (CCR) a invocat dreptul de a vota, care nu îi este afectat de nicio prevedere legală. „În mod indirect şi ilegal, prin Hotărârea CCR nr. 32 din 6 decembrie 2024 a cărei anulare o cer am fost încadrat şi eu, dar şi toţi cetăţenii cu drept de vot, în categoria prevăzută de art. 36 alin 2 din Constituţia României, adică în categoria debililor sau alienaţilor mintali, puşilor sub interdicţie sau condamnaţilor la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre definitivă, fiind batjocoriţi, înjosiţi şi umiliţi, ca persoane care nu merită să-şi exercite dreptul de vot”, a argumentat femeia care a deschis procesul la Curtea de Apel Ploieşti.

UPDATE 13.40 Curtea Constituţională a României a atacat cu recurs, vineri, decizia Curţii de apel Ploieşti privind suspendarea Hotărârii 32 din 6 decembrie 2024 prin care au fost anulate alegerile prezidenţiale de anul trecut. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi două persoane fizice au contestat de asemenea decizia Curţii de Apel Ploieşti. Alte 10 acţiuni vizând Hotărârea CCR sunt înregistrate la Curtea de Apel Ploieşti, una fiind respinsă. Patru au fixate termene de judecată în zilele de 29 şi 30 aprilie.

Știrea inițială – O investigație realizată de jurnaliștii Snoop arată mecanismul din spatele acțiunii de contestare a deciziei CCR de anulare a alegerilor, după ce peste 130 de contestații au fost înregistrate la Curțile de Apel din întreaga țară. Acest val de acțiuni juridice a fost generat de un site intitulat „Turul 2 Înapoi” și de postarea de pe TikTok a unei foste judecătoare din Botoșani care îndruma oamenii cum să plătească taxa judiciară de timbru.

Susținătorii lui Călin Georgescu au fost instruiți, prin intermediul unui formular, cum să depună, pas cu pas, plângeri pentru anularea deciziei CCR cu numărul 32 din 6 decembrie 2024. Cea care îi îndruma pe oameni cum să completeze documentele necesare pentru o astfel de acțiune este Lăcrămioara Axinte, fosta vicepreședintă a Tribunalului Botoșani, după cum notează jurnaliștii Snoop în investigație.

Totul a pornit de la un videoclip publicat de către Lăcrămioara Axinte pe contul său de TikTok, unde îi îndruma pe oameni cum pot plăti rapid, online, taxa de timbru. De asemenea, și ea este una dintre cele peste 130 de persoane care au făcut demersuri pentru contestarea deciziei CCR. Ea este cunoscută drept o fană a lui Călin Georgescu.

Clipul a fost preluat de site-ul „Turul 2 Înapoi” și a devenit viral printre contestatari.

Cele mai multe cereri – 90 – au fost înregistrate în data de 10 aprilie, pentru a fi respectat termenul de depunere.

Aceste informații vin în contextul în care joi, 24 aprilie, Curtea de Apel Ploiești a decis suspendarea executării hotărârii prin care Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale din 2024, până la soluționarea definitivă a cauzei. Specialiștii spun că decizia este una bizară deoarece decizia CCR și-a făcut deja efectul. Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări cu privire la săvârşirea unei eventuale abateri disciplinare de către judecătorul care a soluţionat cauza de la Curtea de Apel Ploieşti.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: