ANL, desființată. Nou program de locuințe, denumit Alexandru Cișmigiu

Sursa foto: Pexels

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației urmează să fuzioneze, prin absorbție, cu Institutul Național de Administrație (INA) și Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), care vor fi desființate. Ministerul va continua o serie de programe de construcții de locuințe ale ANL, dar sub forma unui nou program, cu denumirea ”Alexandru Cișmigiu”, relevă datele analizate de Profit.ro.

Ministrul de resort, Cseke Attila, anunțase intenția de desființare a INA și ANL, acuzând scurgere de bani publici. Acum a pregătit și o ordonanță de urgență în acest scop.

Conducerea ANL, în schimb, a acuzat ministerul de o analiză superficială pentru disponibilizarea angajaților, coordonați permanent chiar de minister.

În prezent, la cele trei instituții Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ANL și INA, există 966 de posturi. În urma reorganizării acestora, ministerul va avea un număr de 808 posturi, care înseamnă o reducere de peste 16%. Posturile aferente demnitarilor și cabinetelor acestora din cadrul Institutului Național de Administrație se desființează. Vor fi desființate în total un număr de 21 posturi de conducere.

Guvernul va reduce și numărul membrilor consiliilor de administrație de la nivelul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și al Companiei Naționale de Investiții, prin limitarea numărului acestora de la 5. Consiliul de Administrației al Agenției Naționale pentru Locuințe, format din 7 membri, se desființează. Astfel, rezultă faptul că în total, numărul membrilor în Consiliile de Administrație, va fi redus de la 27 de membri la 10.

Totodată, suma sporurilor lunare de care beneficiază personalul de conducere al Companiei Naționale de Investiții (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, să nu poată depăși procentul de 40% din salariul de bază lunar brut corespunzător funcției ocupate. Va fi stabilită și o limitare și a primelor, premiilor, indemnizațiilor, bonusurilor, plăților compensatorii, gratificațiilor și altor drepturi de natură salarială acordate personalului CNI, astfel încât cuantumul acestora să nu depășească contravaloarea a două salarii brute lunare corespunzătoare funcției deținute.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: