Cristian Pîrvulescu: Opoziția nu are capacitatea de a da jos Guvernul

CRISTIAN PÎRVULESCU.
SURSA FOTO: INQUAM / ILONA ANDREI

Conform analiștilor, opoziția nu dispune de capacitatea de a demite Guvernul, după ce premierul Marcel Ciolacu a comunicat că Executivul intenționează să-și asume responsabilitatea în fața Parlamentului pentru setul de legi referitoare la reforma fiscală și la restructurarea aparatului de stat. Detaliile complete ale pachetului de măsuri propus de coaliție nu au fost încă prezentate, dar acesta ar implica, printre altele, eliminarea avantajelor fiscale pentru industria IT și reducerea unor poziții în sectorul public.

Premierul Marcel Ciolacu spune că reforma statului trebuie să fie „profundă” şi „ireversibilă” și anunță că Guvernul își va asuma inclusiv răspunderea în fața Parlamentului pentru implementarea pachetului legislativ pentru reducerea risipei de la stat.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea și trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea”, a spus Marcel Ciolacu.

Din opoziție, USR spune, prin vocea președintelui Cătălin Drulă că „ne vom opune creșterii abuzive de taxe, inclusiv prin moțiune de cenzură, dacă Guvernul își asumă răspunderea, fără a implica partidul extremist AUR”.

Opoziția nu are capacitatea de a înlătura Guvernul și, în plus, o colaborare între USR și AUR, UDMR este în momentul de față greu de prevăzut”, a spus analistul Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: