Beizadelele cu probleme mari cu legea, de la consum de droguri până la accidente mortale

Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, completează o listă lungă a copiilor de bani gata din România care au avut probleme mari cu legea. Printre ei sunt fii de polițiști, fii unor patroni cu afaceri mari în România sau fii de politicieni. Printre cele mai răsunătoare cazuri au fost cel al lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, Andrei Plăcintă, fiul fostului ministru al Sănătății, Sorina Plăcintă, iar lista continuă.

Mario Iorgulescu a omorât un tânăr de 24 de ani

În anul 2019, Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani a murit. Iorgulescu era sub influența alcoolului și a drogurilor când a provocat tragedia.

După un proces lung, în februarie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor și la plata unor daune în valoare de câte 100.000 de euro şi 50.000 de lei pentru două dintre părțile civile. Dar Mario Iorgulescu se află în Italia de ani de zile, unde ar fi internat într-o clinică de psihiatrie.

Fiul proprietarului Hotelului Del Mar a murit la 24 de ani

George Parteca, fiul proprietatului Hotelului Del Mar din Mamaia, a murit la doar 24 de ani. Conducea o mașină puternică și din cauza vitezei excesive a pierdut controlul volanului, izbindu-se puternic de un stâlp. Nu a supraviețuit. Anchetatorii au stabilit că avea o alcoolemie de 1,7 la mie, iar în momentul în care a pierdut controlul bolidului avea o viteză de 240 de km/oră.

Fiul fostului ministru al Sănătății, condamnat cu executare

Un alt caz răsunător este cel al lui Andrei Plăcintă, fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă și fost ministru al Sănătății. El a fost condamnat în anul 2013 la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tentativa de omor și ultraj contra bunelor moravuri.

Acesta a fost trimis în judecată în 2011, în urma unui incident petrecut pe 6 decembrie 2010. Potrivit procurorilor, Andrei Plăcintă și-a lovit iubita în timp ce se certa cu aceasta, iar în momentul în care mai multe persoane au sărit în ajutorul fetei, bărbatul a încercat să intre în ele cu mașina, accidentând un bărbat.

Andrei Andronie, fiu de bancher, a ucis doi oameni

În urmă cu 4 ani, Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a fost condamnat la șapte ani de închisoare după un groaznic accident care a avut loc în 2011 pe Calea Floreasca.

Cu poliția pe urmă care îl urmărea pentru că refuzase să oprească la control, Andronie a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea cu viteză foarte mare. A lovit un autoturism pe care l-a proiectat într-un taxi staționat în care se pregătea să urce o tânără de 22 de ani. Fata și taximetristul au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost transportate la spital. La data accidentului, Andronie avea 20 de ani și studia la o universitate din străinătate. Venise în vacanță în București.

Fiul lui Năstase, printre vitezomanii Capitalei

Şi fiul fostului prim ministru PSD Adrian Năstase, Andrei, este cunoscut printre vitezomanii din Capitală. El a fost prins în 2009 de agenţii de la Rutieră rulând la volanul bolidului Land Rover cu 141 de kilometri pe oră. El s-a situat în acel an pe locul doi în topul şoferilor bucureşteni care au călcat prea tare pe pedala de acceleraţie. Fiul premierului a fost prins pe Şoseaua Kiseleff şi a făcut contestaţie la Judecătoria Sectorului 1 pe motiv că era urmărit de paparazzi.

A lăsat un bătrân fără un picior

Simona Anastasia Tănase, tânăra care, în 2010, l-a accidentat pe Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, a primit doar 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia aparține Curții de Apel București.

La 18 ani era o prezență obișnuită a lumii mondene din Constanța. Șoferință începătoare nu a respectat culoarea roșie a semaforului şi a lovit în plin o maşină de teren condus de o femeie. Mașina lovită a fost proiectat pe o distanţă de 10 metri, în peretele unui imobil, iar BMW-ul condus de Simona Tănase a ajuns pe treptele Teatrului Fantasio unde a lovit un pieton, care traversa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului. Bărbatului de 74 de ani i-a fost secționat un picior în acest accident.

Fiu de polițist certat cu legea

Florin Saragea, fiului fostului polițist Maria Saragea din Constanța, a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, scrie Replica Online. El a condus mașina având permisul suspendat și tot el a amenințat cu pistolul mai mulți polițiști din Cumpăna, când a fost depistat în trafic conducând din nou fără permis o mașină neînmatriculată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: