Candidatul Partidului Noua Românie la alegerile prezidențiale, Sebastian Constantin Popescu, spune că a votat pentru ”o schimbare reală”, pentru ”o evoluție a țării”, dar, dacă se poate, cu ”alți oameni”.
”Am fost ‘ilegal’ de două ori și a treia oară, m-au prins și au zis: nu, nu, du-te unde îți scrie în buletin că ai adresa cu secția de votare. Astăzi am venit cu gânduri pașnice și cu inima deschisă către români, să votăm pentru o schimbare reală. Tot auzim cuvântul schimbare, dar rămânem la nivelul de vorbe. Când trebuie să o facem faptic, nu știu cum se face că există diverse sisteme, structuri, persoane, personaje, politicieni care reușesc să ne păcălească, pe noi, românii, vorbesc în mod general. Votul meu de astăzi este pentru o schimbare reală, pentru o evoluție a țării, dar, dacă se poate, cu alți oameni. Pentru că dacă vrem să facem o schimbare, este un nonsens să acordăm votul tot acelorași oameni care sunt deja în structurile statului și în prezent. Aia nu e schimbare”, a declarat Sebastian Popescu, duminică după-amiază, în jurul orei 15:00, după ce a votat la secția care îi este arondată conform adresei de domiciliu din cartea de identitate.
El a transmis că dorința sa cea mai mare, după aceste alegeri, este ca ”acea falie care s-a născut în societatea românească anul trecut, după anularea alegerilor, să se reducă considerabil sau chiar să dispară”.
”Tare mi-e teamă că nu se va întâmpla acest lucru, iar această falie se va adânci și mai mult”, a mai spus Popescu.
Anterior, cu aproximativ o oră înainte de a vota, Sebastian Popescu s-a prezentat la o secție organizată la Rectoratul Universității Tehnice de Construcții București, dar nu i s-a permis să voteze.
”Încerc acum, ei sunt în ședință, am sunat la Biroul Electoral Central și le-am spus: dacă nu rezolvă, o să mă duc eu peste ei. Să întrerupă ședința, pentru că sunt un candidat la funcția de președinte al României căruia îi este interzis, în acest moment, să voteze, să-și exprime votul, de către niște oameni care nu știu legea”, a susținut Popescu.
El a explicat că este a treia oară când candidează la funcția de președinte al României și de fiecare dată a ales să voteze la una din secțiile organizate la Rectoratul Universității Tehnice de Construcții București.
”Nu este nicio schimbare din punctul meu de vedere, și în 2019 când am candidat, tot aici am votat, în 2024, v-am spus, la secția următoare de acolo, iar acum am decis să votez tot aici. Din punctul meu de vedere, nu e nicio schimbare. Mi-au spus că de data aceasta nu se mai poate să votez pe liste suplimentare și că trebuie să mă duc la secția unde îmi este arondat, potrivit adresei din buletin, în condițiile în care Legea 370/2004, în baza căreia se organizează alegerile, nu s-a modificat. Cine are ceva cu mine, de ce mă împiedicați să-mi exercit dreptul constituțional la vot, în calitatea mea de candidat la funcția de președinte al României? Atât de tare vă deranjez?”, a afirmat Popescu.
Potrivit legislației electorale în vigoare, la alegerile din 4 mai alegătorul își poate exprima dreptul constituțional la una dintre următoarele secții de votare:
*** în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde își are domiciliul sau reședința, poate vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul ori reședința, conform legii; alegătorul cu domiciliul sau reședința în municipiul București nu își poate exercita dreptul de vot la o secție de votare situată în alt sector al municipiului București decât cel în care are domiciliul sau reședința, dar își poate exercita dreptul de a alege la orice secție de votare aflată în alt județ.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News