Cine decide viitorul președinte. INSCOP: ”Publicul moderat, ultra-majoritar fie se retrage, fie este marginalizat”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Remus Ștefureac avertizează că orice competiție prezidențială cu doi finaliști tinde inevitabil să polarizeze societatea, împărțind electoratul în două mari tabere. În centrul acestor tabere se află grupuri radicale, preocupate mai degrabă de jignirea adversarului decât de dezbaterea ideilor.

„În era informațională a rețelelor sociale, publicul moderat – deși majoritar – fie se retrage, fie este marginalizat între aroganța agresivă a unora și ignoranța răzbunătoare a altora”, a explicat Ștefureac.

El atrage atenția asupra faptului că aceste grupuri minoritare, deși zgomotoase, își găsesc rapid „figuri reprezentative” care alimentează discursul violent și creează iluzia unei influențe mai mari decât în realitate.

Cu toate acestea, ethosul românesc, spune analistul, indică faptul că majoritatea moderată este cea care decide, în final, câștigătorul unei astfel de confruntări.

„Candidatul care va ști să-și tempereze agresivitatea, să țină în frâu excesele taberei sale și să proiecteze siguranță are prima șansă de a câștiga alegerile”, conchide Ștefureac.

Autor

  • Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: