Expert în comunicare: De ce au fost înlocuite sindicatele de către Tik Tok în exprimarea nemulțumirilor românilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Expert în comunicare politică, Arthur Suciu a vorbit, în cadrul unui interviu pentru „Adevărul”, atât despre alegerile prezidențiale din 18 mai, cât și despre faptul că este foarte important ca politicienii să se apropie tot mai mult de românii simpli, deloc puțini la număr.

Arthur Suciu este lector universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării. Este licențiat în filosofie și doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic.

„Poziția socială a unui individ este, în același timp, și o poziție politică. Într-un fel se vede Bucureștiul dinspre Dorobanți și în alt fel, dinspre Rahova. Înainte de orice, contează nivelul de educație. Foarte mulți votanți ai lui George Simion au studii primare – aceasta nu pentru că ar fi incapabili, ci pentru că șansele lor au fost, fără îndoială, atât de puține! La aceasta se adaugă nivelul veniturilor. Toate statisticile arată că avem, în România, cu milioanele oameni care se zbat în sărăcie. Reacția în fața unui stat care nu respectă drepturi fundamentale, care și-a abandonat propriii cetățeni sare pur și simplu în ochi prin votul pe care l-a primit George Simion”, este de părere Arthur Suciu.

Acesta mai spune că atmosfera de acum este asemănătoare cu aceea din anii ’90.

„În același timp, atât Nicușor Dan, cât și George Simion sunt beneficiarii direcți ai revoluției digitale, care a realizat o breșă în vechiul sistem mediatic și astfel a permis opțiunilor politice alternative să se manifeste. O simplă privire pe paginile rețelelor sociale ne arată că Dan și Simion utilizează mediul digital, care tinde să fie dominant, mai eficient decât liderii partidelor postcomuniste, PSD și PNL. După cum se știe, rețelele creează ele însele efecte de radicalizare politică”, adaugă Arthur Simion.

Expertul în comunicare crede că politicienii nu vor fi înclinați să rezolve problemele sociale reale ale românilor.

„Dimpotrivă, violența politică va crește pe seama oamenilor obișnuiți. Nu peste mult timp, partidele moderate, PSD și PNL, vor fi văzute ca o culme a umanismului politic, față de care ne vom simți nostalgici”, mai spune Arthur Suciu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: