Un consilier local din Râmnicu Vâlcea vrea să preia modelul pieței țărănești din Sibiu

piața transilvania
Sursa foto: Facebook

Cezar Bulacu, un consilier local PNL din Râmnic Vâlcea anunță inițierea unui proiect prin care să aducă modelul pieței țărănești din Sibiu în municipiul din județul Vâlcea.

„În ultimul timp mi-am aplecat atenția către piețele țărănești de la noi din țară. Am vizitat săptămânile trecute cea mai frumoasă și mai interesantă piață țărănească, la Sibiu. Împreună cu administratorii de acolo am găsit pașii prin care să reușim să implementăm la noi în oraș acest oraș.

Vreau piață țărănească pentru ca producătorii locali să poată să-și expună produsele, iar noi, locuitorii să avem de unde să ne procurăm o hrană mai sănătoasă”, a anunțat consilierul pe pagina sa de Facebook.

El cere susținerea locuitorilor din Râmnicu Vâlcea în acest demers.

”Îmi doresc înființarea unei  Piețe Volante Țărănești  la noi în Rm. Vâlcea!  Avem tot ce ne trebuie ca să fim bine acasă la noi! Avem producători, avem spațiu,  mai trebuie doar să ne organizam.

Harnici suntem și știu că împreună putem realiza acest proiect care pentru mulți ar venii ca o salvare ci nu ca un moft. Susține  și  tu acest  proiect iar cu toții vom mânca mai sănătos”, susține Bulacu.

Consilierul susține că s-a întâlnit cu administratorul public al județului, Adrian Bibu, care i-a dat mai multe detalii legate de funcționarea pieței.

”Am găsit căpșuni din Satu-Mare, roșii din Olt, legume din Dolj și Vâlcea. Am consultat și am dezbătut regulamentul de funcționare a pieței. Am discutat cu cei care fac parte din comisia de selecție, si bine înțeles m-am interesat de structura logistică a pieței și necesarul de infrastructură. Am fost curios să aflu dinamica de creștere a acestei frumoase piețe, cunoscând faptul ca anul de înființare a fost anul 2012”, a mai precizat Bulacu.

La Sibiu, în piața volantă am întâlnit producători fericiți si liniștiți, am văzut clienți mulțumiți, cu toții făceau parte dintr-o comunitate care funcționează bine și este meritul celor care se îndeletnicesc de acest lucru”, a mai precizat consilierul liberal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: