Ciolacu: A fost activat Mecanismul UE de protecție civilă. 4 răniți vor fi transferați în Europa

Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a susținut o declarație în urma exploziei de la Crevedia. Acesta a precizat că a fost activat sistemul european de protecție civilă și, la noapte, 4 răniți vor fi transferați în Italia și Belgia.

Șeful Guvernului a fost la Celula de criză instituită la Ministerul Afacerilor Interne și va merge și la spitalul Floreasca, unde se află internați mai mulți răniți în stare gravă.

”Au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite. A fost activat sistemul european de protecție civilă. Mai mult ca sigur credem că în noaptea aceasta un număr de 4 pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. Vă ținem la curent, totul va fi transparent. S-a vorbit și cu ministerul Mediului, s-a luat legătura cu toți aparținătorii, s-au făcut și telefoane speciale să sune cei din zonă, dacă simt sau au anumite probleme medicale. Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații, în primul rând trebuie să fie stabilizați”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cel puțin o persoană a murit și alte 46 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

26 de pompieri se numără printre victimele rănite. Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 700 de metri. Autoritățile din Dâmbovița au activat Planul Roșu de Intervenție.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: