Ministerul Muncii explică în premieră date privind mobilitatea forţei de muncă în Europa

Sursa foto: Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale

Autoritatea Europeană a Muncii (ELA), condusă de românul Cosmin Boiangiu, organizează, la Bucureşti, cea de-a patra Sesiuni de Formare privind mobilitatea forţei de muncă. Evenimentul este important, potrivit oficialilor Ministerului Muncii, întrucât 1,8 milioane de persoane locuiesc într-o ţară, dar lucrează în alta, iar în UE sunt 3,6 milioane lucrători detaşaţi.

Ministerul Muncii anunţă, marţi, că are loc la Bucureşti o sesiune de formare privind mobilitatea forţei de muncă, organizată de Autoritatea Europeană a Muncii.

”În prezent, 13,9 milioane de europeni locuiesc într-un alt stat membru decât cel de origine, dintre care 10,1 milioane sunt persoane aflate în câmpul muncii. 1,7 milioane de oameni lucrează în două sau mai multe state europene. În UE sunt 3,6 milioane lucrători detaşaţi. 1,8 milioane de persoane locuiesc într-o ţară, dar lucrează în alta. Sunt doar câteva date care arată cât de necesară este întărirea mecanismelor de protecţie şi coordonare în cadrul pieţei europene a muncii”, au transmis reprezentanţii Ministerului Muncii, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că ministrul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la deschiderea oficială a celei de-a patra Sesiuni de Formare privind mobilitatea forţei de muncă organizată la Bucureşti de Autoritatea Europeană a Muncii (ELA), condusă de românul Cosmin Boiangiu.

”Autoritatea Europeană a Muncii joacă un rol cheie în asigurarea unor condiţii echitabile de muncă pentru toţi cetăţenii europeni. Datorită acestor sesiuni de formare, putem îmbunătăţi nivelul de competenţe al inspectorilor de muncă şi prelua cele mai eficiente modele din statele membre. Niciunul dintre obiectivele noastre nu poate fi atins fără cooperare – între inspectoratele de muncă, partenerii sociali, serviciile publice de ocupare şi însăşi ELA. Trebuie să consolidăm instrumentele europene – IMI, EESSI, inspecţiile comune – astfel încât să fie mai interoperabile, mai prietenoase cu utilizatorii şi mai accesibile. Iar cel mai important: să investim în încredere – între state, instituţii, lucrători şi angajatori”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: